MENU

21:40
Виробництво та експорт молокопродуктів
4733.jpg  За січень-квітень 2014 року виробництво молока, порівняно з аналогічним періодом 2013 року, зросло на 1,7% (або на 50,9 тис. тонн) і становило 3051,3 тис. тонн. Зокрема в сільськогосподарських підприємствах збільшилося на 5,2% (або на 41 тис. тонн) і становило 835,9 тис. тонн, тоді як в господарствах населення зросло на 0,4% (або на 9,9 тис. тонн) та складало 2215,4 тис. тонн.
    За 4 місяці поточного року зросли обсягів промислового виробництва масла вершкового – на 30,2%, молока обробленого рідкого – на 11,1%. При цьому, відбулося зменшення обсягів виробництва сирів жирних – на 15,5%, молока сухого – на 8,9%, продуктів кисломолочних – на 5,9% і сирів кисломолочних та неферментованих – на 4,1%.
     Загальний експорт молочних продуктів у січні-квітні 2014 року становив 34,8 тис. тонн на загальну суму 127,2 млн дол. США, що на 9% менше (або 3,2 тис тонн) ніж у січні-квітні 2013 року. Найбільшу частку експорту молокопродуктів як і раніше складали сири – 33% (або 11,4 тис. тонн), а також молочна сироватка – 27% (9,5 тис. тонн) і молоко згущене – 22% (7,5 тис. тонн). Разом з тим, у поточному році вітчизняними переробними підприємствами експортовано масла вершкового – 1,98 тис. тонн, що в 6,5 разів більше, ніж за відповідний період минулого року.
    Слід зазначити, що зменшення експорту молочних продуктів пов'язано з встановленням обмежень Російською Федерацією в поточному році на імпорт української молочної продукції, зокрема сиру твердого. В січні-квітні 2014 року експорт сирів твердих зменшився на 36% або на 6,3 тис. тонн.
 
Прес-служба  Мінагрополітики

 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 477 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0