MENU

14:18
Українська делегація бере участь у Всесвітній організації охорони здоров'я тварин (МЕБ)
Cows_10.preview.jpgНаразі в м. Париж (Французька Республіка) проходить 82-а Генеральна сесія Світової Асамблеї Делегатів Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ). Делегатом від України в МЕБ є перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Іван Бісюк, якого у 2012 році під час 80-ої Генеральної сесії МЕБ було обрано віце-президентом одного з 5 керівних органів – Регіональної Комісії МЕБ по Європі (налічує 53 країни-члени у регіоні).
Так, вчора під час роботи 82-ої Генеральної сесії МЕБ у м. Парижі (Французька Республіка) відбулося засідання Регіональної Комісії МЕБ по Європі на якому Іван Бісюк заявив, що Україна, відповідно до встановленого порядку, надає МЕБ звіти щодо епізоотичної ситуації в державі, а також використовує право одержувати офіційну інформацію про епізоотичну ситуацію в інших країнах-учасницях МЕБ, якою керується при вирішенні питань міжнародної торгівлі об’єктами, підконтрольними державній службі ветеринарної медицини.
Під час проведення заходу учасники наголошували на необхідності здійснення дієвого контролю та викорінення інфекційних хвороб ветеринарними службами різних країн задля користі міжнародного масштабу та впливу на життя декількох поколінь людей. Було наголошено, що країни залежать одна від іншої. Недостатність дій однієї країни може загрожувати іншим країнам. Недотримання міжнародних вимог однією країною може поставити під загрозу всю планету.
«Саме тому захист здоров’я тварин, дотримання норм безпечності продовольства, доступ до ринків є основними завданнями МЕБ, у досягненні яких ветеринарна служба стоїть на першому плані», - наголосив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Іван Бісюк.
Довідково:
За всю свою багаторічну історію МЕБ, як орган найвищого рівня міжнародного співробітництва, координації та кооперації в галузі ветеринарної медицини відіграє головну роль при вирішенні багатьох проблем, які стосуються здоров’я тварин, санітарної безпеки та якості продуктів тваринництва, захисту здоров’я людей від хвороб, джерелом яких можуть бути тварини та продукти тваринного походження.
При цьому МЕБ забезпечує взаємодію національних ветеринарних органів на міжнаціональному рівні, організовує кооперацію зусиль, але разом з тим визначає професійну відповідальність кожного.
Завдяки членству в МЕБ,  впродовж попередніх років Україна використовувала офіційну інформацію про епізоотичну ситуацію в інших країнах-учасницях МЕБ, якою керувалась при вирішенні питань міжнародної торгівлі об’єктами, підконтрольними державній службі ветеринарної медицини. Крім того, при розробці ветеринарного законодавства України обов’язково враховуються міжнародні стандарти, встановлені Санітарним кодексом наземних тварин.
Для координації роботи у різних регіонах світу МЕБ має 5 керівних органів – Регіональні Комісії по Африці, Америці, Азії, Далекому Сходу та Океанії; Середньому Сходу; Європі (в яку входить Україна).
 

 
Прес-служба Мінагрополітики
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 642 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar