MENU

15:18
Участь представників Національної академії аграрних наук України у засіданні регіонального Європейського ґрунтового партнерства
21-22 травня 2014 року в м. Іспра (Італія) відбулося перше пленарне засідання регіонального Європейського ґрунтового партнерства (ЄГП),  яке було створено протягом останнього Глобального ґрунтового тижня у жовтні 2013 р.  Пленарне засідання ЄГП було організовано Інститутом навколишнього середовища та сталого розвитку Об'єднаного дослідницького центру Європейської Комісії.IMG_4993(1).JPG
У ході засідання було проведено п’ять панельних дискусій  щодо кожного з головних напрямів наступної діяльності  ЄГП:
·       ґрунтовий менеджмент в Європі: виклики та можливості;
·       на шляху до європейської політики зі сталого управління ґрунтовими ресурсами;
·       сприяння прикладним ґрунтовим дослідженням;
·       інформація та ґрунтові дані;
·       гармонізація методів і вимірювань.
З доповіддю про стан та напрями розвитку ґрунтового менеджменту в Україні у пленарному засіданні ЄГП взяли участь представники Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н.Соколовського» академік Балюк С.А. та головний фахівець Левін А.Я.
За результатами обговорення був прийнятий проект плану дій на найближчий час та створено п’ять  робочих груп з кожного напряму діяльності ЄГП.
Крім того, у цьому ж місті, 23 травня 2014 р. представники ННЦ «ІГА імені О.Н.Соколовського» взяли участь у зустрічі  Національних довідкових центрів по ґрунтах  Європейської екологічної інформаційно-спостережної мережі (Eionet NRC Soil) в якості спостерігачів.  Останніми роками діяльність Eionet NRC Soil зосереджена на наданні експертних оцінок за функціями ґрунтів і процесами деградації,  а також на попереджувальних заходах на національних територіях.  До того ж, на зустрічі обговорювалася багаторічна програма ґрунтового напряму роботи Європейського агентства з охорони навколишнього середовища в короткостроковій та середньостроковій перспективі.

 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 473 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar