MENU

10:03
Турчинов звернувся до народу України: збереження миру – наш святий обов'язок перед майбутніми поколіннями
Турчинов звернувся до народу України: збереження миру – наш святий обов'язок перед майбутніми поколіннями

В.о. Президента України Олександр Турчинов звернувся до народу України з нагоди Днів пам'яті та примирення 8 і 9 травня. Текст відповідного звернення до громадян країни опублікований на веб-сайті в.о. Президента України.

«Шановні співвітчизники! Організація Об'єднаних Націй проголосила 8 та 9 травня Днями пам'яті і примирення, коли у світі вшановують пам'ять усіх жертв Другої світової війни. Скорботний рахунок загиблих у цьому найбільшому в історії людства воєнному протистоянні - близько 60 мільйонів людських життів», - йдеться в тексті звернення, передає ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

О.Турчинов підкреслив, що український народ, який опинився у самому центрі жахливої трагедії, заплатив особливо високу ціну за свою свободу.

«Непоправних втрат зазнала фактично кожна родина. Вічна і світла пам'ять мільйонам наших загиблих співвітчизників. Переживши військове лихоліття, і знаючи справжню ціну миру, українці завжди хотіли добросусідських відносин з усіма іншими народами. Ми робимо послідовні кроки до партнерства, співпраці, повномасштабної участі в міжнародних програмах з безпеки і стабільності на планеті», - зазначив в.о. Президента України .

Також О.Турчинов звернувся до керівництва Російської Федерації з вимогою припинити ворожі дії в Україні.

«У тривожний час, коли Україна стала жертвою агресії, ми вкотре звертаємося до керівництва Російської Федерації з вимогою припинити ворожі дії на нашій землі, згадати, що таке відповідальна міжнародна політика», - сказав О.Турчинов.

В.о. Президента України також підкреслив, що вважає «особливо цинічними наміри недругів України спровокувати протистояння в скорботні дні, коли поминають жертв війни».

«Такі дії не будуть заслуговувати прощення, їм буде дано гідну відповідь», - сказав О.Турчинов.

На завершення в.о. Президента України нагадав про те, що найвищою цінністю для українців була і залишається людське життя .

«Збереження миру - наш святий обов'язок перед нинішніми та прийдешніми поколіннями, перед усіма жертвами минулої війни. І в цьому з нами солідарний весь цивілізований світ», - резюмував О.Турчинов.
Читати повністю: http://newsradio.com.ua/news/2014_05_08/Turchinov-zvernuvsja-do-narodu-Ukra-ni-zberezhennja-miru-nash-svjatij-obovjazok-pered-majbutn-mi-pokol-nnjami-0687/

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 616 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar