MENU

15:14
​Стратегічний розвиток Monsanto змінівся
Після відмови від намірів придбати Syngenta компанія має намір побудувати великий бізнес даних.
На тлі продажу акцій на трирічних рівнях через відмову від спроби придбати Syngenta AG за 46 млрд доларів минулого місяця Monsanto Co планує запропонувати своїм акціонерам нове корпоративне бачення: майбутнє великих даних.


Керівники Monsanto прагнуть змінити компанію і зробити бізнесом, що засновується на науці про даних і послугах, а також традиційних хімікатах, насінні та генної інженерії, повідомило керівництво компанії.
Топ-менеджмент компанії складає зараз плани та інформують головних акціонерів напередодні ширшої презентації в листопаді в штаб-квартирі компанії в Сент-Луїсі.
Керівники компанії зустрілися приблизно з 200 технологічними стартапами за останні місяці і вибрали п'ять в якості потенційних цільових придбань.
Monsanto прагне надати послуги, способи програмного і апаратного забезпечення, які використовують дані, що допомагають фермерам підвищувати врожайність за допомогою знань про те, що відбувається з їхніми полями, включаючи зміни хімії грунту, більш точний вибір насіння та застосування пестицидів у залежності від різних умов.
Але сектор сільськогосподарських даних переповнений, початкові кроки Monsanto в сектор принесли погані результати.
Остання різка зміна стратегії сталася тому, що два головних стабільних джерела прибутку -гербіцід Roundup і портфель генетично модифікованого насіння - показують ознаки утруднень. Життєздатність Roundup як головного вибору фермерів стала сумнівною, оскільки виросла опірність бур'янів його активного інгредієнта гліфосату.
Компанія також зіткнулася з посиленням досліджень регуляторів і споживачів безпеки і впливу на навколишнє середовище Roundup та генетично модифікованих культур Monsanto, які обприскуються гліфосатом.
Представники компанії відмовилися повідомити, який обсяг бізнесу планується перевести в сектор науки про даних і сервісу і які прогнозуються продажі і прибуток.
Компанія вже володіє Climate Corp., компанією метеорологічних прогнозів, яку придбала в 2013 році, і Precision Planting, яку купила за 250 млн доларів в 2012 році. Остання виробляє комп'ютерне обладнання та засоби програмного забезпечення, які допомагають фермерам сіяти рослини найбільш ефективними для підвищення врожайності способами.
Однак фермери і сільгосп компанії досі відмовлялися платити за інформаційні служби, особливо на тлі зниження доходів від сільського господарства вдвічі з максимумів 2013 року.
Фахівці банку BMO Harris Bank заявили, що фермери, особливо великі виробники, потребують інформаційних службах. Але конкурентне середовище є вкрай жорсткою, Monsanto і конкуренти Syngenta, Dupont Pioneer, WinField Solutions та інші борються за продажу інформаційних послуг.
Оскільки ключовий компонент гербіциду Monsanto Roundup гліфосат втрачає ефективність, компанія збільшує виробництво засоби боротьби з бур'янами дикамба, щоб з'єднати в новому гербіцидів, який може використовуватися з новими стійкими до гербіциду культурами, які розробляє Monsanto.
Але конкурент Dow AgroSciences створив альтернативні стійкі до гербіциду культури і більш новий гербіцид, конкуруючи з Monsanto. Сильний долар і слабкі товарні ціни погіршують проблеми компанії.
Фінансовий звіт компанії за третій квартал 2015 показав проблеми.
Monsanto оголосила про угоду з Scotts Miracle-Gro Co, яке підвищило прибуток на 274 млн доларів. Без цього разового підвищення сектор захисту сільськогосподарських культур Monsanto і сегмент гербіцидів на чолі з гліфосатом показали б 16% -ве зниження валового прибутку, згідно з даними регуляторів.
В цілому стратегія Monsanto полягає в тому, щоб скоротити операційні витрати, поліпшити дохід від існуючих інвестицій та розробити прибуткові нові лінійки продуктів. Робота вже йде повним ходом і включає фокусування на способах, які підвищують ефективність сівби, датчиках, які допомагають Monsanto відстежувати свої насіння, відправлені у вантажних контейнерах, і комп'ютерному моделюванні, яке може прискорити розробку нових насіння і їх властивостей.

Инфоиндустрия
по материалам www.agroxxi.ru
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 439 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: гербіцид, інформаційна служба, засоби боротьби з бур'янами, Monsanto | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar