MENU

14:09
Прийняття урядового розпорядження має розблокувати виплати зарплат та стипендій в аграрних навчальних закладах, - Володимир Лапа
Мінагрополітики збереже свій вплив на формування державного замовлення аграрних спеціальностей. Спільно з Міносвіти і науки будемо удосконалювати систему освіти, забезпечувати студентам можливості для довгострокової практики, адаптувати молодих спеціалістів до реального сектору економіки. Так заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа прокоментував розпорядження КМУ «Про передачу цілісних майнових комплексів навчальних закладів та державної установи до сфери управління Міністерства освіти і науки».


«Рішення Уряду було довгоочікуваним. Тепер мають бути відновлені виплати заробітних плат та стипендій студентам. Кошти будуть направлені до навчальних закладів. Зі свого боку ми підготували і погодили усі відповідні документи. Розпорядження чітко виокремлює цілісні майнові комплекси та сприяє формуванню цілісної системи освіти в Україні. Розраховуємо, що навчальні заклади будуть передані впродовж максимум шести місяців. Будь-яка реформа повинна бути виваженою та прогнозованою», - зазначив заступник міністра.
За словами Володимира Лапи, Мінагрополітики і надалі буде впливатиме на обсяг державного замовлення. Адже у відомстві знають реальну потребу в кадрах та мають відповідний досвід та методичні напрацювання.
 «Розпорядження КМУ передбачає комунікацію з навчальними закладами та співпрацю з Міносвіти. Мінагрополітики буде інформувати вищі навчальні заклади щодо перспектив галузі та прогнозів на ринку праці. Сподіваюсь, що наша спільна робота забезпечить європейські принципи аграрної освіти в Україні», - наголосив Володимир Лапа.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 453 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: виплати, Мінагрополітики України, розблокування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar