MENU

16:52
Поляки готові навчати українських студентів-ветеринарів
07.05.2014 11:07
Palace_of_Turkull-Comello_Lviv.jpg

    Нещодавно у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького з робочим візитом прибула делегація лікарсько-ветеринарної палати з міста Тарнува (Польща). У її складі були практикуючі лікарі-ветеринари, керівники ветеринарних клінік Підкарпатського воєводства.

    Під час перебування у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій польські гості ознайомились з роботою університета, відвідали Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок (ДНДКІ), а також зустрілись із студентами ЛНУВМ та БТ.

    Польські лікарі пообіцяли, що й цього року найкращі студенти університету матимуть змогу поїхати на практику до Польщі та ознайомитись з роботою місцевих ветеринарних клінік. Так як минулого року студенти-п’ятикурсники факультету ветеринарної медицини мали змогу проходити у Тарнуві двотижневу виробничу практику. Ректор Володимир Стибель зазначив, що такі практики повинні стати в університеті регулярними.  Він повідомив, що з цього року якомога більше студентів повинно їздити за кордон і, використовуючи сучасне обладнання, здобувати необхідні практичні навики. «Ми підпишемо відповідні умови з провідними ветеринарними навчальними закладами у Польщі. Є вже попередні домовленості з Вроцлавом та Краковом. Поляки отримують величезні кошти від Євросоюзу і українці є для них найкращими партнерами. У нас не існує ні ментальних, ні мовних бар’єрів. Найважливіше – бажання студентів поїхати за кордон. Зі сторони адміністрації ЛНУВМ та БТ буде повна підтримка таких ініціатив».

    Було проведено науково-практичний семінар де пані Беати Почєхі виступила з доповіддю на тему «Діагностика в дерматології», а Анна Пастули з лекцією -  «Кардіологія. Діагностика. Лікування».

 

Прес-служба Мінагрополітики

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 532 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar