MENU

15:14
Осінній догляд за озимими ріпаками та зерновими

В зв’язку із недостатньою кількістю запасів вологи в ґрунті в більшості областей України озимі посіяні після оптимальних строків, а деякі господарства ще продовжують сіяти. Тому треба рятувати посіви як від шкідників, так і від хвороб рослин, тож на посівах озимих, особливо пізніх, а також посіяних на недостатньо удобрених попередниках, необхідно провести осіннє підживлення озимих ріпаків і зернових культур біостимуляторами-добривами «Вермимагом» або «Вермийодісом», а там, де ще сіють, – обробити насіння «Вермимагом» (8 л/т).


Для осіннього підживлення рослин краще застосовувати «Вермимаг» – 4-5 л/га, при підживленні (обприскуванні) в бакову суміш з біостимуляторами-добривами додається мінімальна доза міндобрив (аміачна селітра – 7-8 кг/га, або карбамід 10-15 кг, або сульфат амонію 10-15 кг/га, або (сульфат магнію), або КАС – 10 кг/га.

Загальновідомо, що осінній період вегетації дуже важливий для озимих культур. На початкових етапах розвитку рослин закладається потенціал урожайності, стійкість до низьких та високих температур та їхнього коливання впродовж вегетації, загальна стійкість рослин до різних несприятливих та стресових умов.

У ріпаку озимого фази проростання насіння, сходи, утворення справжніх листочків та осінньої розетки, ріст і розвиток кореневої системи проходять восени і визначають потенціал урожайності.

Належне кущення озимої пшениці восени – запорука утворення добре розвинених пагонів навесні. Рослини зернових культур потрібно забезпечити оптимальною кількістю поживних речовин, особливо важливі для їхнього росту й розвитку азот, магній та інші мікроелементи, що відіграють важливу роль та не тільки підвищують концентрацію клітинного соку, але й знижують точку замерзання, вони є основним джерелом енергетичного матеріалу для дихання та забезпечують стійкість культур до стресових ситуацій та грибкових хвороб.

Відмічено високу фунгіцидну активність біостимуляторів. Повністю на 100% знищувалися збудники снігової плісені, сірої гнилі, септоріозу. На 44-60% пригнічувалися збудники фузаріозу колоса, кореневої гнилі.

Поживні речовини, що є складовими «Вермимагу» та «Вермийодісу», нанесені на поверхню листя та листяної маси, швидко поглинаються, проходять той самий шлях синтезу, що і елементи, які надходять в рослину через кореневу систему, але у 5-8 разів швидше, зменшується ураженість рослин основними хворобами, підвищується накопичення цукрів у рослинах на 20-25%, збільшуються показники фотосинтетичної діяльності рослин на 12-30%, що дає можливість підвищити стійкість рослин до низьких температур.

Листяне підживлення рослин нашими препаратами забезпечує живлення молодих рослин макро- і мікроелементами, особливо магнієм і сіркою та гумінами, внесення їх через листя при коефіцієнті засвоєння азоту 85-90% у порівнянні з 30-40% засвоєння його із добрив, можна знизити затрати на азотні добрива в 2-3 рази, збільшують її опір до стресових умов вирощування, а особливо морозів.

Як показує досвід господарств різних форм власності Київської, Одеської, Кіровоградської, Івано-Франківської та інших областей, застосування для осіннього підживлення озимих «Вермимагом» або «Вермийодісом» забезпечує збільшення врожайності та покращення якості зерна, а саме головне підвищує морозостійкість рослин. Скористатися найдешевшим резервом.

Одержати більш детальну інформацію щодо застосування і придбання наших препаратів можна:
76018, м. Івано-Франківськ, вул. Гаркуші, 2;
тел.: (03422) 3-11-30; 3-05-88; тел./факс: (0342) 71-62-38;
моб.: (067) 34-34-527, (067) 34-22-188.
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 515 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: технологія, ріпак, «Вермийодісу», «Вермимагу», озимина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar