MENU

10:56
Молочні ріки: 16% молокопродукції в Україні — фальсифікат

На прилавках українських магазинів ховається велика кількість фальсифікованої молочної продукції, в основному — рослинними жирами. Про це йдеться в повідомленні Центру Експертиз «Тест».
 

Якщо підсумувати результати ідентифікації жиру (молочний або рослинний) в тестах, які провела організація за 2013-2014 роки, то виходить така статистика: з 219 зразків немолочний жир був виявлений в 32 зразках, тобто в 16% випадків.

«Серед тих продуктів, які порадували своїм істинно молочним походженням без будь-яких рослинних жирів у складі молоко, сир, йогурт, а також морозиво пломбір. Однак, це не означає, що в цих продуктах зовсім не було ніяких порушень, йдеться про відсутність фальсифікації рослинними жирами. Дивовижним прикладом є 2 зразка „домашнього молока“ з базару (м. Суми), ось вже де не очікували знайти фальсифікат», — йдеться в повідомленні.

У групі сирів плавлені сири і дорожча категорія твердих — пропіонові порадували, а от популярний «Російський» — ні: з 19 зразків 6 попалися на фальсифікації (32%). Рослинні жири були виявлені і в одному з восьми перевірених сирів «Моцарелла».

Серед кефірів був зафіксований лише один випадок добавки немолочного жиру в продукт.

Найбільш «показовими» продуктами стали сметана — з 8 марок в 3 випадках рослинний жир (38%), а також вершкове масло (в середньому 23%). По маслу статистика з різних тестів різна, десь більше, десь менше, але все одно для цього продукту висока.

«Втім, нічого дивного: вершкове масло — це жировий продукт, серед молочних продуктів найжирніший, тому від його фальсифікації недобросовісні виробники можуть отримати максимальну вигоду», — говориться в повідомленні.

Детальніше про ситуацію на молочному ринку можна буде дізнатись під час VIII Міжнародного молочного конгресу.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 511 | Додав: evgeniu | Теги: фальсифікована молочна продукція, сири, молочка, молоко, тестування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar