MENU

15:36
Міністр доручив Держсільгоспінспекції створити мережу державних лабораторій
фото 2.JPG
   Сьогодні міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка разом з Головою Державної інспекції сільського господарства Миколою Поєдинком відвідали Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції. Там міністр ознайомився з діяльністю лабораторії по кожному із галузевих напрямків, а саме з визначення якості та безпечності зерна, продуктів його переробки, плодоовочів, продукції з них, вина, цукру, визначення вмісту ГМО, технологічних параметрів борошна, експрес-аналізаторів, які швидко та дешево визначають якість продукції практично по усім необхідним параметрам.
   Міністр без виключення, оглянув увесь спектр унікальних можливостей центру в складі Держсільгоспінспекції та відзначив, що інспекція, як головний орган з контролю за якістю сільськогосподарської продукції, здатна і повинна побудувати інспекційний нагляд держави на високому рівні.
   Ігор Швайка дав доручення Голові Держсільгоспінспекції підготувати пропозиції до формування галузевої мережі арбітражних лабораторій по усій державі в кожному регіоні, базові з яких будуть у восьми, а також зобов’язав терміново підготувати план заходів з організації системи контролю, яка до цього часу була відсутня.
   В свою чергу Голова Держсільгоспінспекції повідомив, що лабораторні можливості інспекції необмежені, а головне, що результати їхніх досліджень
будуть достовірними,  прозорими і визнаватимуться міжнародною спільнотою.

Джерело: http://minagro.gov.ua/uk/node/13129
 
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 527 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar