MENU

16:39
Кормовиробництво: комплексний підхід від фахівців фірми CLAAS
      Наука і практика свідчать , що високі надої молока і приріст живої маси можуть бути отримані тільки в тому випадку , якщо в раціоні худоби будуть корми з високою концентрацією обмінної енергії і протеїну .
    Заповнити низька якість кормів його кількістю неможливо. Худоба не повністю поїдає корм з низькою енергетичною цінністю - максимум 12 кг сухої маси на день. Якісний корм корова з середніми удоями поїдає 14-16 кг в день , а з високими удоями 17-20 кг в день , тому завдання кормовиробництва полягає не тільки в збільшенні виробництва кормів , але і в підвищенні їх якості.
    Для досягнення високої якості корму , завдяки якому господарства зможуть отримувати високі надої з мінімальною собівартістю , необхідно забезпечити процес кормовиробництва високопродуктивними надійними комплексами машин для сучасних технологій. В результаті цього буде досягнуто :
  1.    Оптимальні строки збирання кормових культур.
  2.     Оптимальна вологість при заготівлі сінажу або силосу.
  3.     Ідеальне подрібнення скошеної маси.
  4.     Швидке і якісне заповнення сховищ сінажу або силосу.
  5.     Оптимальне ущільнення консервіруемой маси.
  6.     Відмінна герметизація маси , закладеної в сховище .

 

Жодна сама хороша машина , якісно виконує технологічну операцію , не гарантує отримання високоякісного корму , якщо інші операції виконуються неякісно. Тільки якісне виконання всіх операцій технологій гарантує отримання якісного корму , що забезпечує високу продуктивність худоби . Високоякісний корм може бути отриманий тільки при комплексної механізації всіх операцій технології . Раціональний комплекс машин для здійснення тієї чи іншої технології повинен , на наш погляд , відповідати таким вимогам:

  •    всі машини комплексу мають бути узгоджені між собою за параметрами ;
  •     кожна машина комплексу , здійснюючи технологічну операцію , повинна створювати умови для продуктивної і якісного виконання наступної операції ;
  •     на всіх операціях повинен бути усунутий ручна праця.

   Застосування кормозбиральних комплексів фірми CLAAS забезпечує:

  •    скошування трав в оптимальні строки , що дозволяє виключити втрати ;
  •     інтенсифікацію сушки скошених трав , що зберігає до 1,5 МДж на 1 кг сухої речовини ;
  •     високоякісне подрібнення при високій продуктивності - це швидке заповнення сховищ і гарне ущільнення маси.

    Загальні втрати обмінної енергії скорочуються на 3-3,5 МДж на 1 кг сухої речовини корму. При вживанні коровою масою 500 кг 15 кг сухої речовини корму в день , вона отримує додатково 50 МДж , що збільшує надій до 10 кг молока на день.
   Фірма CLAAS виробляє і поставляє комплекси машин , узгоджених між собою за параметрами , для заготівлі кормів як для дрібних і середніх господарств , так і для господарств , заготівля кормів у яких здійснюється у великих обсягах. Кожна машина комплексів , здійснюючи технологічну операцію , створює оптимальні умови для продуктивної і якісного виконання наступних операцій .

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 588 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar