MENU

15:05
ХТЗ почне серійно випускати електротрактори Edison
До кінця року ПАТ «Харківський тракторний завод» планує почати серійне виробництво електротрактора. 
Як розповів гендиректор підприємства Владислав Губін: «Цей трактор - спільна розробка з компанією« АвтоЕнтерпрайз »- не має аналогів у світі взагалі. Трактор обладнаний літій-іонними батареями потужністю 40 кВт і електродвигуном потужністю 40 кінських сил. Повна зарядка від 2 до 4:00. У транспортному положенні безперервно може працювати до 8:00, в силових роботах - до 4:00. До кінця року ми хочемо почати його серійне виробництво разом з нашими партнерами компанією АвтоЕнтерпрайз ». Про це повідомляє auto.tsn.ua.

Він також розповів, що зараз підприємство працює над тим, щоб наростити потужність електротрактора, і він фактично буде за своїми характеристиками, як МТЗ-82.

Електричний ХТЗ-2511Е Інституту механізації та електрифікації сільського господарства.

Відзначимо, як уже повідомляла  ще в 2014 р Інститут механізації та електрифікації сільського господарства активно демонстрував універсальний пропашной електротрактор ХТЗ-2511Е (і натякав про початок його виробництва).

У ХТЗ-2511Е на місці дизельного двигуна і відповідних ДВС-деталей встановили китайський електродвигун з 6 лужними акумуляторами 6СТ-190. На одній зарядці трактор може пропрацювати в транспортному режимі до 5:00, а з навантаженням при виконанні силових операцій - 2:00. Час, необхідно для повної зарядки акумуляторів, становить близько 10:00. Застосування літій-іонних батарей значно підвищує як час роботи трактора без підзарядки, так і ресурс батарей.

Проте в «серію» піде дещо інша модель, попередньо, під кодовою назвою Edison. І кореспонденти AgroPravda.com з'ясували деталі про новий електротракторе.

ХТЗ-3512 (в "електричної" версії - ХТЗ Edison).

Отже, ХТЗ Edison (на базі ХТЗ-3512) - задньопривідний трактор класу 0,6, оснащується батареями 24-кіловатними батареями і електродвигуном Nissan Motors / Electric Motor потужністю 35 к.с.

Коробка передач - механічна, реверсивна, 8 передач переднього ходу і 6 заднього ходу. Роздільний привід на гальмах дає можливість пригальмовувати одним з ведучих коліс для зменшення радіуса повороту.

Трактор має можливість транспортувати причепи та напівпричепи загальною масою до 2 тонн зі швидкістю до 40 км / ч.

Агротехнічний просвіт до 587 мм дозволяє виконувати обробку сільськогосподарських культур в більш пізні терміни (дорожній просвіт становить 278 мм) - повідомляє AgroPravda.com.

Одномісна кабіна термо-шумоізоліровать, є вентиляція і обігрівач, сидіння - підресорене. Експлуатаційна маса ХТЗ Edison - 2250 кг.
 

Базова вартість моделі передбачається на рівні $ 15000. Кондиціонер додасть $ 1199, ВОМ (від 1 до 2840 об / хв) - плюс $ 770, повний привід - $ 2500, а батарея на 48-кВтг - плюс $ 5000.

Таким чином «люксова» комплектація трактора складе порядку $ 25000.

 
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 723 | Додав: evgeniu | Теги: електротрактор, Трактор, ХТЗ Edison, ХТЗ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar