MENU

02:43
Інформаційна платформа для прогнозування розвитку с/г захворювань

Два роки тому, чилійські інженери Франциско Салінас, Крістіан Торрес і Андрес Олівейрес з університету Фронтера приступили до реалізації проекту, метою якого було створення можливості надавати сільгоспвиробникам оперативну інформацію про те, як вони повинні зрошувати свої насадження і коли найбільш ймовірно відбудеться розвиток сільськогосподарських захворювань. Франциско Салінас розповів яким чином система "ReinSystem" дозволяє досягнути високої якості продукції, без необхідності надлишкового застосування агрохімікатів.

"У січні 2012 року, ми почали розглядати можливость здійснення даного проекту, вивчаючи технології, які були доступними для сільського господарства на той момент, після чого, у серпні того ж року ми вирушили в Силіконову долину на три місяці для перевірки конкурентоспроможності нашої бізнес-моделі і створення продуктивних партнерських відносин", сказав Салінас.

За ті три місяці ми зуміли підписати угоду з американською мікропроцесорною компанією Zilog.

"Вони виготовили для нас все необхідне обладнання та інвестували 90 тисяч доларів США у розробку пристрою. Вони зробили значний внесок у розвиток проекту, тому що вони допомогли нам розробити всі необхідні технології для нашої системи.

"Інвестиції компанії Zilog були використані для зменшення витрат на технології, щоб зробити систему доступною для невеликих і середніх виробників."

У 2013 році проект був представлений в чилійському університеті Католика, де він потрапив в число переможців конкурсу "High Tech". В даний час проект фінансується чилійським урядовим агентством Корфо (Corfo).

Як це працює

"Система, яку ми впровадили складається з мікро метеорологічних станцій, які слідкують за показниками навколишнього середовища", пояснив Салінас.

"Ми слідкуємо за станом рослини. Як правило, їх встановлюють віддалено від культури. Завданням таких станцій є вимірювання стану рослини вище і нижче рівня грунту, а також аналіз стану листя".

Використовуючи дану техніку, встановлюють певну кількість різних точки для збору інформації по всьому насадженні.

"Для забезпечення високої точності результатів необхідно встановити такі станції на кожні 10 гектарів площі. Проте прийнятних результатів можна досягти розміщуючи станції навіть через кожні 20-50 га".

"Безпроводова система передає інформацію в режимі реального часу, що забезпечує можливість виробникам слідкувати за стан своїх насаджень з будь-якої точки світу через мережу інтернет.

Отримані дані, які надходять від мережі датчиків надсилаються на сервер, де вони обробляються за допомогою формул і алгоритмів, після чого оброблена інформація стає доступною в режимі реального часу".

Зібрані дані можна знайти на веб-платформі через веб-сайт ReinSystem. Ввівши ім'я свого облікового запису (логін) і пароль, виробники можуть переглядати інформацію в режимі реального часу.

В даний час, Салінас і його команда працюють з такими культурами як чорниця щиткова (лохина), малина, яблука (система прогнозує появу парші на яблуках).

Наскільки точним є раннє виявлення хвороб за допомогою ReinSystem? 

"Ми використовуємо вже існуючі на ринку моделі для прогнозування появи захворювання. Наша основна задача - це перш за все перевірка цих моделей та їх коригування відповідно до кожної зони моніторингу. Існуючі на сьогодні в США моделі для прогнозування появи захворювань мають дуже загальний характер, і не можуть надати досить точну інформацію. Ми коригуємо та адаптовуємо ці моделі для виробників" відповів Салінас.

Наші тестові ділянки знаходяться на півдні регіону Арауканія, але в довгостроковій перспективі ми плануємо розширити географію розміщення систем ReinSystem та перелік культур.

"В даний час ми співпрацюємо з INIA (Сільськогосподарський науково-дослідний інститут Карріланки), де ми перевіряємо деякі моделі для прогнозування появи захворювань в регіоні Арауканія, зазначив Салінас.

"В цьому році в регіоні Охігінс ми мали ряд зустрічей з місцевими виробниками, які виявили зацікавленість у нашій системі.

"Через обмеженість в ресурсах, ми тільки починаємо впроваджувати нашу систему моніторингу. Проведення серйозної дослідницької роботи для інших культур вимагає значних ресурсів. Ми почали розвивати даний проект з ягідних культур, зараз ми працюємо з яблуками, але в перспективі ми плануємо охопити більшу частину плодоовочевої продукції."

Наша бізнес-модель заснована на щомісячних платежах.

"Ми забезпечуємо виробників необхідними технологіями, встановлюємо датчики і інсталюємо погодні станції", сказав Салінас.

"Ціна на дану послугу залежить від кількості датчиків і станцій. Форма оплати - щомісячна протягом всього періоду моніторингу, ціна включає в себе вартість технологій та програмного забезпечення.

"Ціни на наші станції моніторингу варіюються від 65 до 85 доларів США, а вартість сервісного щомісячного обслуговування становить 65 доларів США.

Додатковою перевагою системи моніторингу є можливість спостерігати за еволюцію культур протягом тривалого періоду часу, а також доступу до інформації в режимі реального часу і можливість втрутитися в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 520 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar