MENU

00:41
Ігор Швайка: завдання - створити умови для інвестицій у виробництво сільгосптехніки та обладнання
1932357_1418054348467752_6673379671967712430_n.jpg     Сьогодні, 17 травня, міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка під час робочого візиту до Вінницької області ознайомився з роботою Товариства з додатковою відповідальністю „Брацлав” та поспілкувався з колективом підприємства.

           На сьогоднішній день ТДВ „Брацлав” — це єдине підприємство на території України, яке замається виготовленням високотехнологічного та наукоємного обладнання для виробництва молока.
     Спілкуючись з працівниками підприємства, Ігор Швайка зауважив: «Розвивати вітчизняне виробництво сільськогосподарської техніки та обладнання – одне з стратегічно важливих завдань. Приклад сучасного підприємства «Брацлав» доводить, що це цілком можливо. Сьогодні, коли основний акцент робиться на підвищенні обороноздатності країни, важливо, що працюють такі підприємства, які дбають про продовольчу безпеку держави, сільське господарство та харчову промисловість».
         Міністр відзначив, що разом з тим маємо загальну тенденцію таку, що в умовах відкритого ринку продукція нашого сільгоспмашинобудування виявилась неконкурентоспроможною. Внаслідок цього частка вітчизняної техніки в обсягах її реалізації різко зменшилась, а велика кількість агровиробників використовують машини й обладнання іноземного  машинобудування. «В умовах складної економічної ситуації та дефіциту бюджетної підтримки наше завдання підвищити інвестиційну привабливість галузі, створити всі умови для притоку інвестицій. Для цього ми на законодавчому рівні максимально дерегулюємо підприємницьку діяльність за усіма напрямами, в тому числі і у сфері виробництва сільськогосподарської техніки та обладнання», - наголосив Ігор Швайка.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 526 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar