MENU

10:32
Електрику можна отримати зі звичайної гарячої води
Відновлювальним джерело енергії є геотермальне тепло підземних вод. Як вторинне безкоштовне джерело енергії може використовуватися тепло відпрацьованої гарячої води, напр., з лікувальних ван, після певних технологічних операцій на багатьох виробництвах. Для використання енергії такого джерела в основному використовуються теплові помпи, які утилізують «стару» теплову енергію і використовують її енергію для генерування «нової» підвищеної теплової енергії.
 
Японські дослідники вирішили добавити ще один спосіб використання енергії гарячої води – вони тестують новинку в галузі електрогенерації, яка споживає тепло. Новий генератор не має рухомих частин, а для виробітку електроенергії потрібна тільки гаряча вода до 90°С. Японська новинка може суттєво вплинути на зміни у використанні геотермального тепла.
 
Для електрогенерації використовуються термоелектричні трубки довжиною 10 см. В лабораторному приладі є чотири таких генеруючих труби. До цих труб підведено постачання гарячої води, яка подається з температурою 90°С. Переміщаючись по трубках-генераторах, тепла вода охолоджується.
 
 
Лабораторний трубний електрогенератор здатний видати потужність 10 Вт, що вистачає для роботи LED-лампи або портативного телевізора.
 
Дослідники продовжуть вдосконалювати свою конструкцію, щоб отримати різні розміри труб і генераторів. Майбутнє використання такого генератора може бути в системах охолодження гарячої води або при використанні геотермальної води. Розробники планують збільшити ефективність електрогенеруючих труб і перевірити можливість їхнього використання в різних умовах. Перетворення даного лабораторного зразка в комерційне обладнання передбачається в 2018 році.
Категорія: Новини технологій | Переглядів: 561 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: електрика, теплова помпа, теплова енергія, насос | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar