MENU

15:17
"Альтернативна енергетика" - інформаційний ресурс про розвиток та впровадження в життя новітніх технологій в галузі використання поновлюв
 
2300_biogaz.jpg (56.59 Kb)   Інноваційний комплекс з виробництва електроенергії з біогазу буде використовувати в якості сировини буряковий жом, а також деякі інші органічні відходи сільського господарства. Їх будуть переробляти в біогаз, який, вступаючи в когереционные установки, перетвориться в електрику.

  Як зазначають чиновники, практично всі кошти, необхідні для будівництва, виділить Європейський банк реконструкції і розвитку. Спочатку це буде 10 мільйонів євро, а на наступних етапах все буде залежати від успіху реалізації першої черги.

      За словами експертів, це буде найбільший біогазовий комплекс у Східній Європі. А перша черга комплексу стане найбільшою біогазовою установкою в Україні. До речі, введуть її восени 2014 року.

    На першому етапі комплекс буде забезпечувати електроенергією 800 приватних домоволодінь. Вся енергія від підприємства буде направлятися в українську державну енергомережу, і викуповувати її держава за встановленим «зеленим» тарифом. Це дозволить в стислі терміни повернути вкладені в будівництво кошти, і вивести комплекс на отримання чистого прибутку.
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 594 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar