MENU

12:50
7 головних новинок картоплезбиральних комбайнів
   Фермери давно переконалися в перевагах картоплезбиральних комбайнів. Але виробники такої техніки за останній час здійснили величезний прорив. Для того щоб порівняти всі новинки ми вирушили до Австрії.

  Це було нелегким завданням, зібрати в одному місці (поле) і в один час агрегати різних виробників. Але завдяки масштабному показу такої техніки в Австрії у нас була можливість порівняти як причіпну техніку, так і самохідну. І принцип роботи у них також був - різний.
  Те , про що наші корреспонденіти чули лише в теорії і на виставках , можна було оцінити і побачити наживо. Отже , в поле виїхали такі агрегати :
    
Grimme SE 75-55
    
Grimme SE 260
    
Grimme SF 150-60
    
WM Kartoffeltechnik 4500
    
WM Kartoffeltechnik 8500
    
AVR Spirit 9200
    
Ropa Keiler
    
Grimme GL Exakta
    
ScanStone

 
Grimme SE 75-55

Отже, перша машина - причіпний комбайн Grimme SE 75-55 . Машини серії SE користуються більшою популярністю серед комбайнів типового ряду з боковим підкопують пристроєм. На сьогоднішній день продано більше 7000 таких машин в усьому світі. Grimme SE 75-55 оснащений бункером ємністю 5,8 т , прийомним каналом з шириною 75 см і цифровою технікою Grimme .
Grimme SE 75-55.

Grimme SE 260

Grimme SE 260 з бічною буксируванням і 6-тонним бункером доповнює успішну серію SE 150-60. Збиральна техніка грунтується на поєднанні потужних і щадних викопуючих елементів моделі SE 150-60 і простого потоку моделі SE 75-55.
Компактна конструкція машини забезпечує високу маневреність у першу чергу на поворотних смугах. Бережна обробка грунту забезпечується низькою вагою в 9,2 тонн і широкими колесами розміром 800/45-30.5.
Grimme SE 260 може експлуатуватися з тракторами потужністю від 110 к.с.
Grimme SE 260.

Grimme SF 150-60

Дворядний самохідний комбайн Grimme SF 150-60 грунтується на добре зарекомендувала себе причіпний моделі картоплезбирального комбайна SE 150/170-60 .
Два просівальних транспортера , що працюють « рука в руку» , забезпечують високу сепарацію і щадну обробку картоплі.
В наявності подвійний просеивающий транспортер , бадилля відділяється на транспортері для відділення великої бадилля , рухомому по замкнутій траєкторії , а потік врожаю щадним способом передається на подальші сепаруючі пристрої .
Пологе розташування транспортерних стрічок , мінімальні щаблі падіння і м'яке дно бункера забезпечують максимально щадне поводження з бульбою в межах машини.
Компактна конструкція машини забезпечує високу маневреність , а великі шини максимально щадяще впливають на грунт.
Самохідний комбайн Grimme SF 150-60 оснащений прогресивної автоматикою і відеосистемою ; обсяг бункера - 7,5 т.
Grimme SF 150-60.

WM Kartoffeltechnik 4500

Однорядні картоплезбиральні комбайни WM- Kartoffeltechnik 4500 розроблялися з « прицілом» на низьку вагу , шини великого об'єму і міцність і стабільність конструкції. Цьому багато в чому сприяє застосування трубчастої рами.
Підвіска на тягову сережку на тракторі на комбайні WM 4500 може вироблятися як над , так і під валом відбору потужності. Додатково для моделі є автоматичне бокове управління через барабан грядки ( альтернативно - через датчик борозни ) , гідравлічне нівелювання ухилу для осі і автоматичне повернення осі.
Хороші робочі якості WM Kartoffeltechnik втілила у формулі « 80 - 90 - 100 » : високого ступеня сепарування в сепарується каналі ( шириною 80 см) , гарне попереднє відділення на поздовжньому игольчатом транспортері (шириною 90 см) , а також ефективне ботвоотделеніе (шириною 100 см) .
WM Kartoffeltechnik 4500.

WM Kartoffeltechnik 8500

Ще один продукт WM-Kartoffeltechnik - дворядний картоплезбиральний комбайн моделі 8500. Конструктивно в чому аналогічний WM 4500, але забезпечує велику продуктивність і запас міцності. Правда, і коштує дорожче.
WM Kartoffeltechnik 8500.

AVR Spirit 9200

Комбайни AVR Spirit 9200 з боковим підкопом і бункером 9 т відрізняє нова система просівальних , ботвоотводящіх і подають транспортерів з горизонтальним сортувальних столом , що забезпечує рівномірний потік картоплі та високу якість очищення та відділення землі і бадилля.
Комбайни Spirit при наявності опції « м'який спуск » дозволяють виробляти затарювання в контейнери прямо з бункера . Автопілот , роторна гребінка відділення домішок , автомат наповнення бункера та інші «розумні » функції виключають вплив людського фактора на якість прибирання. Фактично , оператор під час прибирання лише проводить візуальний контроль . Все інше робить за нього техніка та електроніка.
AVR Spirit 9200.

Ropa Keiler

Ropa Keiler 1 - це однорядний причіпний картопляний комбайн з різним (4,3 т або 6,1 т) розміром бункера. Модель Ropa Keiler 2 - це вже дворядна машина.
Ropa Keiler розроблений з урахуванням підвищених вимог до якості обробки (для столової картоплі), і, в той же час, для ретельної і дбайливого очищення і гарного відділення трави.
Завдяки системі Load-Sensing, повністю гідравлічно встановлюється число оборотів голчастого транспортера.
Ropa Keiler.
Машини для обробітку картоплі не обмежуються картоплезбиральний комбайнами . Необхідності також машини для посадки картоплі та інша техніка.
Grimme GL Exakta

Картоплесадильна машина Grimme GL Exakta вміщує 2 т насіннєвої картоплі і за рахунок особливої ​​конструкції показує свої переваги на маленьких площах , а також на звивистій або пересіченій місцевості.
Датчики рівня заповнення регулюють подачу бульб від бункера до Висаджувати апаратам . Коротку відстань між Висаджувати апаратами і формуванням гребеня запобігає зайвий рух бульб у борозні . Механічне з'єднання бороздника з гребнеобразующейутаорюючою плитою забезпечує рівномірне покриття бульб , що сприяє їх одночасний схід .
Для кращого управління машиною , Grimme GL Exakta оснащена гідравлічної регулюванням гребнеобразующей плити.
Grimme GL Exakta.
Камнезбиральна машина ScanStone.
 

Вердикт


Випробувані агрегати показали різні підходи і різні технології у прибиранні та посадці картоплі. Переможця , як правило , немає: в кожному господарстві присутні свої особливі умови грунту , експлуатації та свої вимоги до техніки. Та й бюджет на таку техніку у всіх різний . У великих господарствах можуть собі дозволити самохідні картоплезбиральні агрегати , але в Україні часто обмежуються причіпними комбайнами . Так і дешевше , та й трактор можна використовувати на інших роботах . Все залежить від розмірів поля , яке потрібно прибрати і витрат на одиницю отриманої продукції . А вибір на ринку сьогодні є. А демонстраційні покази дозволяють наочно переконатися в якостях техніки і вибрати найдостойніших.







 
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 1748 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar