MENU

14:31
Звернення Держсільгоспінспекції України

Україна, підписавши економічну частину угоди з Європейським Союзом, взяла на себе зобов’язання забезпечити та гарантувати якість продукції згідно регламентів та вимог ЄС. Державна інспекція сільського господарства України розуміє важливість цієї роботи і непростий шлях, що потрібно пройти для покращення якості продукції, а не відміняти контроль за нею. З повною відповідальністю зазначаємо, що Держсільгоспінспекція готова до такої роботи та співпраці з громадськими організаціями і асоціаціями які мають власні пропозиції в цьому напрямку.

Тож, звертаємося до кола учасників аграрного ринку, а також  установ, які лобіюють інтереси великого бізнесу для скасування будь-яких заходів державного контролю та нагляду, не розповсюджувати в суспільстві інформацію яка нівелює інтереси держави, громадян та інших учасників аграрного ринку.

Закликаємо Вас,  не використовувати цей складний для нашої держави час, тільки для збільшення власного заробітку нехтуючи принципами державності та  захисту інтересів громадян.  Адже, сьогодні коли наша держава стала на новий для неї етап формування з максимальним залученням громадськості до творення і переформатування державної політики, не потрібно використовувати надані Вам можливості задля власного інтересу.

Звертаємося до Вас, зважено підходити до будь-яких пропозицій та нормотворчих ініціатив, які вносять кардинальні зміни в систему контролю за якістю продукції сільського господарства на вітчизняному ринку, адже мова йде про здоров’я наших громадян сьогодні та наступних поколінь. Негативні наслідки від не обдуманих та незважених рішень в якості сільськогосподарської продукції відчують на собі в першу чергу громадяни та особливо діти.

До речі, ситуацією яка склалася з якістю продукції на споживчому ринку вже занепокоєні споживачі, оскільки споживчий ринок насичений фальсифікованою та небезпечною для життя, здоров'я та довкілля продукцією, про що зазначає Громадська організація «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів» в своєму листі який днями надійшов на адресу Міністра аграрної політики та продовольства Ігоря Швайки. Крім того, Асоціація відзначає, що проблеми захисту прав споживачів, стан безпеки та якості продукції, перш за все харчової, що реалізується на споживчому ринку, вимагають здійснення невідкладних заходів як з боку виробників, так і держави.

Тож, закликаємо Вас, спільними зусиллями будувати нову державу, керуючись інтересами держави, громадян та інших учасників аграрного ринку.

Прес-служба Держсільгоспінспекції України 

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 737 | Додав: evgeniu | Теги: Держсільгоспінспекція, ЄС-Україна, асоціація, співпраця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar