MENU

15:34
Законопроект щодо органічної сільгосппродукції буде підготовлено з урахуванням думки громади
Законопроект «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини» було обговорено з урахуванням висловлених зауважень та поданий на розгляд Мінагрополітики. Про це було домовлено під час засідання робочої групи відомства за участі представників профільних громадських організацій.
Під час обговорення положень нового законопроекту члени робочої групи висловились за необхідність опрацювання правового регулювання органічного виробництва в Україні з урахуванням норм, які діють у межах Європейського Союзу.
Це насамперед стосується системи сертифікації органічного виробництва і пов’язана з нею система державного нагляду та контролю за учасниками органічного ринку.
Водночас були порушені питання щодо правового врегулювання взаємовизнання сертифікаційних органів України та ЄС, доцільність встановлення у законопроекті норм стосовно придатності земель та критеріїв для оцінки якості земель, а також зон для виробництва органічної продукції та сировини, що суперечить прийнятим у ЄС нормам.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 467 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, закон, органічне виробництво, сертифікація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar