MENU

23:01
За спробу змінити ходу курки та інші нісенітниці вручили Шнобелівську премію
У Гарвардському університеті (штат Массачусетс) в США відбулася церемонія вручення Шнобелівської премії (Ig Nobel Prize), яку присуджують за нестандартні ідеї й абсурдні наукові досягнення. Загалом сатиричний журнал «Аннали неймовірних досліджень» присуджує десять премій у різних галузях. Пряму трансляцію нагородження демонстрували в Твіттер у режимі онлайн, передає Укрінформ.
Премія з фізики отримали дослідники з Технологічного інституту Джорджії, які встановили, що процес сечовипускання у всіх ссавців вагою більше трьох кілограмів займає приблизно 21 секунду (плюс-мінус 13 секунд). Премія з хімії поїхала до Австралії за відкриття способу повернути колишні характеристики звареному яйцю за допомогою хімікатів, а з медицини до Японії та Словаччини за вивченням медичних переваг і наслідків пристрасних поцілунків. Британські учені, які встановили, що апендицит можна діагностувати по силі болю, яку пацієнт відчуває при їзді в автомобілі по нерівній дорозі, отримали винагороду у галузі діагностичної медицини. Спроба чилійських вчених змінити ходу курки за допомогою штучного хвоста, аби зробити її ходу схожою на ходу динозавра, принесла премію чилійським вченим. Цього року відразу дві премії - у галузі фізіології та ентомології - отримав американський вчений з Корнельського університету Майкл Сміт, який з'ясував, на яку частину тіла бджолині укуси діють найболючіше. Найабсурднішим відкриттям у математиці назвали спробу Елізабет Оберцаухер і Карла Граммера з Університету Відня за використання математичних методів для визначення числа дітей у марокканського імператора XVII століття. Науковці підрахували, що Мулай Ісмаель Кровожерний за тридцять років став батьком 888 дітей. Премію з літератури отримав Марк Дінгемансе з голландського Інституту Макса Планка за дослідження, яке показало універсальність використання питання «А?» (Huh?) для перепитування на всіх мовах на планеті. Премію з економіки отримала поліція Бангкока за пропозицію платити співробітникам за відмову від хабарів. Як відомо, Антинобелівська або Шнобелівська премія вручається за досягнення, які «спочатку змушують сміятися, а потім – задуматися». Вона заснована в 1991 році журналом "Аннали неймовірних досліджень".
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 447 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: абсурдні наукові досягнення, Ig Nobel Prize, премія, досліди, вчені, нестандартні ідеї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar