MENU

03:17
Власників землі закликають об’єднуватись в кооперативи

У Львівській області стартував проект «500 успішних сімейних господарств». До нього можуть долучитися всі охочі, хто володіє земельним паєм. Власники наділів об’єднуватимуться у кооперативи, які своєю чергою укладатимуть угоди із підприємствами-замовниками вирощеної продукції, повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

«Це дозволить землевласникам збувати вирощену продукцію зацікавленим компаніям та залагодити всі юридичні питання їх співпраці», – зазначила директор департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталія Хмиз.

Пілотними стануть Кам’янка-Бузький і Жовківський райони, у яких вирощуватимуть овочі, та Перемишлянський і Золочівський, які спеціалізуватимуться на ягідництві. Під час реалізації до проекту зможуть долучитися й інші райони.

«Метою проекту, насамперед, є розвиток сільських господарств Львівщини, а також залучення до співапраці молоді з аграрною освітою, вимушено переміщених осіб та демобілізованих учасників АТО», – додала Наталія Хмиз.

Термін дії проекту – три роки. Протягом цього часу для ведення господарства планують залучити близько 1000 га землі, зокрема 200 га – у перший рік.

Детальнішу інформацію про програму «500 успішних сімейних господарств» та умови участі зацікавлені особи можуть одержати в департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації, тел: (032) 255-05-70, (096)780-37-27, e-mail: project.apk@ukr.net (Іванна Леонідівна Василенька).

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 394 | Додав: evgeniu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar