MENU

18:35
Владислава Рутицька: У Берліні Україна презентувала принципи свого аграрного лідерства у світі
«Ми визначили перспективи подальшої співпраці, а також спільні інвестиційні проекти з найбільшими світовими гравцями аграрного ринку», - про це сказала заступник міністра Мінагрополітики України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька, оцінюючи результати участі делегації відомства у виставці «Міжнародний зелений тиждень – 2015» у Берліні.
 
За її словами, під час переговорів Комісаром ЄС з питань сільського господарства та розвитку сільських територій Філом Хоганом обговорювались аспекти щодо постачання української молочної продукції та свинини на ринок ЄС. Українська сторона акцентувала питання стосовно збільшення квот на вітчизняну аграрну продукцію. Домовлено, що представники бізнесу та асоціацій ближчим часом опрацюють відповідні документи.
«Ми зустрілися з очільниками аграрних відомств Польщі, Білорусі, Молдови, Грузії, Швеції. Обмінялися досвідом щодо механізмів відкриття і розширення для України європейських ринків. Обговорили аспекти подальшої гармонізації українського і європейського законодавства. На зустрічі з Міністром сільського господарства Литовської Республіки вирішували питання стосовно розширення двосторонньої торгівлі. Визначено робочу програму, яка сприятиме ефективній діяльності українських аграріїв на ринках Литви і загалом Євросоюзу. Під час ще одної зустрічі – з Міністром сільського господарства Єгипту обговорили торгові місії», - зазначила Владислава Рутицька.
«Під час Міжнародної панельної дискусії за участі аграрних міністрів України, Молдови та Грузії Олексій Павленко виклав принципи українського аграрного лідерства у світі», - наголосила Владислава Рутицька.
«З міністром сільського господарства Китаю домовилися щодо поглиблення двосторонньої співпраці, доступу українських компаній на китайський ринок, створення ефективних торгових місій. Було обговорено позиції щодо відбудови інфраструктури, зокрема портових елеваторів», - наголосила Владислава Рутицька.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 439 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, Берлін, Україна-ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar