MENU

12:59
Виробники планують підкорити українською качкою ринки ЄС
На Чернігівщині будують унікальну качину ферму. Підприємство потужністю  10,8 млн голів качки на рік, планується ввести в дію вже у наступному, 2015 році.
Нова качина ферма буде розташована між містом Остер та селом Євминка Козелецького району. Спеціалістів же птахівничий комплекс планує набирати з місцевого населення. Тут передбачається створення 450 робочих місць.
«Головною особливістю об’єкту на Козелеччині стане не лише сама продукція, качине м’ясо, яке майже не представлене на українському продовольчому ринку, а і застосування найсучасніших технологій та особливі вимоги до якості продукції, адже у подальшому компанія планує виходити з нею і на європейський ринок, — цитує прес-служба Чернігівської  ОДА слова Ігора Іллєнка, заступника гендиректора ТОВ «Регіонпродукт-Україна» — замовника будівництва. — Виконано вже понад 50 % робіт. Нині наближається заключна стадія будівництва, завозиться виробниче обладнання для подальшого монтажу. Враховуючи особливості технологічного циклу, готову продукцію птахофабрика почне видавати у перших декадах 2015 року».
Комплекс включатиме в себе інкубаторій, площі для утримання батьківського поголів’я та відгодівлі каченят, забійний цех, комбікормовий завод зі складом для зберігання зерна і навіть біогазову установку. Він також матиме власні водяні свердловини та дорогу з твердим покриттям, яка з’єднуватиме виробничі об’єкти з автомагістраллю «Одеса — Санкт-Петербург». Ферма працюватиме на повному самозабезпеченні. Планується виробництво власних комбікормів зі своїх компонентів. Комбікормовий завод працюватиме з потужністю 20 тонн на годину. У виробничому циклі буде задіяний як качиний послід, так і інші відходи.
«Ми ставимо біогазову установку, яка перероблятиме весь рідкий послід, що залишатиметься від виробництва. По трубопроводу він буде передаватися одразу на установку, де буде знезаражуватися і розділятися на фракції. В результаті підприємство отримає цінне добриво, яке буде використовуватися у подальшому на його власних об’єктах, а також експортуватиметься. Відходи від забою птиці перероблятимуться у м’ясокісткове борошно. Після переробки птахівничої продукції відходів не зостається. Все абсолютно, у тому числі й пір’я, забирають. Це все коштує великих грошей, і люди зараз стоять у черзі для того, щоб з нами підписати угоди,— зазначає Ігор Іллєнко. — Запровадження переробки відходів виробництва, а також дотримання екологічних норм на етапі проектування птахофабрики знімають більшу частину загроз. З іншими впораються очисні споруди».
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 568 | Додав: evgeniu | Теги: качка, ферма | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar