MENU

13:48
Відкриття Європейською Комісією нових конкурсів за програмою «Горизонт 2020»

Інформуємо вас про відкриття Європейською Комісією нових конкурсів за програмою «Горизонт 2020» відповідно до Угоди між Україною і ЄС про наукове і технологічне співробітництво (додаються).


     
Просимо терміново проаналізувати і визначитись щодо конкретної участі ваших установ у конкурсах і проектах і повідомити про це Відділ міжнародного наукового співробітництва не пізніше 15 жовтня 2014 року.

     Більшість проектів у Програмі є проектами по співпраці, де головною умовою є мінімум три партнери з трьох різних країн-членів ЄС або асоційованих країн. Тож, на допомогу направляємо інформацію про сайти Порталів для учасників (додається).
Контакти Відділу міжнародного наукового співробітництва при Президії НААН (тел. 281-06-68, e-mail: inter.naas@gmail.com).


 

«Горизонт 2020»

Нова програма «Еразмус+» та «Дії Марії Склодовської-Кюрі» 

«Еразмус+» - це нова програма Європейського Союзу, направлена на підтримку проектів, співробітництва, мобільності й діалогу в сфері освіти, молоді та спорту. Програма є міжнародно-орієнтованою, завдяки чому багатовищих навчальних закладів відкриють свої двері для заявників з країн- членів Європейської політики сусідства.

Основною цільовою аудиторією програми є вищі навчальні заклади, студенти, працівники університетів, випускники або державні службовці Міністерства освіти.

«Дії Марії Склодовської-Кюрі» є частиною програми «Горизонт 2020» - рамочної програми ЄЄ, направленої на дослідження та інновації, а також підтримку кадрів зайнятих в цій сфері. 65 000 дослідників скористаються перевагами міжнародної та міжсекторальної мобільності, і отримають привабливі умови праці до 2020 року. Крім того, «Дії Марії Склодовської- Кюрі» - це основна програма ЄС для структурованих кандидатських тренінгів, що профінансує 25 000 кандидатських програм (PhD) протягом наступних 7 років. Генеральний директорат Європейської комісії з питань освіти та культури (DG ЕАС) координує програму, що здійснюється Виконавчим агентством ЄС з питань досліджень (ResearchExecutiveAgency).

Планується, що до 2020 року завдяки програмі «Дії Марії Склодовської- Кюрі» 15 000 дослідників отримають можливість розпочати або продовжити свою кар’єру в Європі. Крім того, заохочуються відрядження в інших частинах світу.

    «Еразмус+»

Перший конкурс проектних пропозицій «Еразмус+» був відкритий у грудні 2013 року (EAC/S11/13). Оскільки, поза бюджетна підтримка (з зовнішніх джерел DCI, PI, IPA, ENI) була на той час ще недоступною, то конкурс охоплював компоненти, направлені тільки на країни-члени Європейськох політики сусідства, а саме: спільні магістерські програми, програму "Жан Моне", мобільність молоді та молодих співробітників, нарощування потенціалу та проекти "Структурного діалогу", орієнтовані на молодь.

Наступний конкурс "Еразмус+" розпочнеться в вересні 2014 року та охоплюватиме усі міжнародні компоненти.

        «Дії Марії Склодовської-Кюрі»

В програма «Дії Марії Склодовської-Кюрі» перші конкурси на 2014 та 2015 роки вже відкриті.

Деякі оціночні показник участі України в програмі "Еразмус+"

В рамках нової програми "Еразмус+", ЄС надасть українцям більше можливостей скористатися грантами студентської мобільності, академічної співпраці та молодіжних обмінів.

Очікується, що більше 4000 молодих українців візьмуть участь в університетських обмінах в рамках програми "Еразмус+", в той час як співробітники також отримають гранти на підготовку та навчання за кордоном. Крім того, українські студенти та університети отримають право на стипендії для участі у спільних магістерських програмах, що пропонує консорціум європейських університетів.

Більш ніж 7000 українців отримають підтримку ЄС для участі в молодіжних обмінах, в Європейській волонтерській службі чи через фінансування мобільності молодих працівників.

Підтримка ЄС для заходів нарощування потенціалу буде запропонована українським університетам для модернізації навчальних програм, практик, оновлення приміщень, а також покращення управління.

Україна продовжить приймати участь у ініціативі еТwinningдля шкіл. Сьогодні за період з березня 2013 в програмі вже зареєструвалося більш, ніж 100 українських шкіл та майже 300 вчителів.

Дослідники отримають змогу надіслати заявки на кандидатські та докторські гранти, чи інші гранти на дослідження, що доступні в рамках програми «Дії Марії Склодовської-Кюрі». Починаючи з 2007 року, ЄС надав близько 200 грантів українським дослідникам.

Веб-сайти:

Erasmus+: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

 «Дії Марії Склодовської-Кюрі»::https://ec.europa.eu/msca

Facebook: Erasmus+: https://www.facebook.com/EUErasmusPlusProgramme 
«Дії
МаріїСклодовської-Кюрі»: https://www.facebook.com.Marie.Curie. Actions

 

Детальніше у pdf:«Горизонт 2020»

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 673 | Додав: evgeniu | Теги: конкурс, технологічне співробітництво, Горизонт 2020, НААН, наукове співробітництво, Європейська Комісія, ЄС-Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar