MENU

15:19
В Україні в цьому році очікується підвищення використання фунгіцидів

Використання фунгіцидів в Україні зросте на 10—15%. Таку думку висловив Степан Деркач, аналітик ринку ЗЗР проекту «Інфоіндустрія».

Він підкреслив, що останні події в Україні негативно вплинули на пестицидний ринок. Так, тільки в квітні імпорт цих речовин впав до 14 тис. т у порівнянні з аналогічним періодом 2013 р., коли імпорт склав майже 23 тис. т. З нестачею пестицидів зменшилася погектарна насиченість ними на 40%, що в свою чергу вплине на якість вирощуваної сільськогосподарської продукції.

Тому, на думку експерта, аграрії все ж змушені будуть витрачатися на ЗЗР, зокрема фунгіциди. Додаткова волога сприяла розвитку численних хвороботворних патогенів. Це в свою чергу призведе до підвищення використання фунгіцидів на 10—15%. За прогнозами вітчизняного гідрометцентру, літо 2014 буде щедрим на дощі, тому сільгоспвиробникам потрібно запастися препаратами на основі диквату і гліфосату, щоб уникнути збитків. 

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 492 | Додав: evgeniu | Теги: «Інфоіндустрія», фунгіцид, пестицидний ринок, волога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar