MENU

10:19
В Мінагрополітики України обговорили розвиток дрібних виробників сільськогосподарської продукції
22 липня під головуванням заступника міністра – керівника апарату Олександра Сеня відбулось засідання робочої групи з питань розвитку малих форм господарювання на селі, у якому взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, наукових установ, профільних громадських організацій та проектів міжнародної технічної допомоги.
Під час зустрічі учасниками обговорювались проблемні питання діяльності дрібних виробників сільськогосподарської продукції та шляхи реформування правових, соціально-економічних та організаційних  умов  їх господарювання. На сьогодні дрібні та середні виробники сільськогосподарської продукції щороку виробляють понад 50 відсотків валової продукції сільського господарства, забезпечуючи продовольчу безпеку держави.  Разом з тим, вони у своїй діяльності зіштовхуються із низкою проблем. Це і слабка власна матеріально-технічна база, недостатність власних фінансових ресурсів та обмежений доступ до програм державної підтримки, відсутність вільного доступу до агросервісних послуг.
На думку представників Мінагрополітики назріла нагальна потреба у розробці інструментів щодо створення правових, соціально-економічних та організаційних умов для трансформації дрібних селянських господарств у господарства товарного спрямування,  як це практикується в  країнах Центральної та Східної Європи.
У ході обговорення члени робочої групи наголошували на пріоритетності підтримки розвитку таких господарств, власники яких проживають у громаді, зареєстровані та здійснюють свою діяльність за місцем проживання та мають велику соціально-економічну роль для сільських територій.
На завершення робочої зустрічі учасники домовились підготувати пропозиції щодо правового врегулювання процесів трансформації дрібних селянських господарств у господарства товарного спрямування. В тому числі проаналізувати діючі процедури отримання документів дозвільного характеру дрібними виробниками сільськогосподарської продукції та підготувати пропозиції  щодо їх спрощення.
 
Прес-служба  Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 511 | Додав: evgeniu | Теги: АПК, розвитку малих форм господарювання, засідання робочої групи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar