MENU

13:27
В Естонії успішно впроваджуються найкращі сучасні практики електронного врядування
Заступник Міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька у складі урядової делегації з робочим візитом перебуває в Естонії.

У рамках візиту делегація відвідала Канцелярію Уряду, Парламент (Рійгікогу), а також взяла участь у панельній дискусії щодо поточного стану виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Під час зустрічей мова йшла про важливість реалізації реформ в Україні, координації політики європейської інтеграції, а також важливість належної комунікації Уряду з суспільством.
Як приклад вдалих реформ в Естонії було продемонстровано малу  Академію електронного урядування (EGA). Академія з 2002 року розпочала впровадження електронного урядування і за 14 років перевела усі державні послуги в режим он-лайн.
«В Естонії успішно впроваджуються найкращі сучасні практики електронного врядування. І це гарний приклад для наслідування. Автоматизація процесів дозволяє створити прозору і якісну систему без ризиків корупції. Україна вже сьогодні рухається по цьому шляху. Ми маємо вибудувати нову систему, яка змінить саму філософію взаємовідносин між владою і суспільством. Тому вивчення досвіду Естонії дуже важливе для нас», – зазначила заступник Міністра. 
Окрім того, Владислава Рутицька провела двосторонні перемовини з керівництвом Міністерства сільського життя Естонії та наголосила на нереалізованому потенціалі двосторонньої торгівлі між двома країнами.
«Україна зацікавлена у збільшенні поставок вітчизняної продукції, в першу чергу з високим рівнем доданої вартості. Мова йде про кондитерські вироби та молочну продукцію. Також нам цікаві напрями співробітництва у рибному господарстві, тваринництві тощо», - додала вона.
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 461 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar