MENU

14:20
В Австралії розроблений сільськогосподарський робот Ladybird
Божья коровка — сельскохозяйственный робот
Як відомо, праця фермера - це важка, монотонна робота, що вимагає багато часу і фізичних витрат. Змінити ситуацію, використовуючи найсучасніші технології, взялися австралійські дослідники університету Сіднея.

Проект отримав назву Ladybird (божа корівка). Бюджет проекту склав $1 млн. Назва сільськогосподарського робота було продиктовано зовнішньою схожістю, завдяки сонячним батареям, що чимось нагадує крила божої корівки. В обов'язки робота входять контроль за процесом вирощування овочів на всіх стадіях, виявлення шкідників, а також (при необхідності) - видалення бур'янів.
Робот оснащений системою лазерного наведення, інтегрованим автоматизованим маніпулятором, за допомогою якого можна буде збирати врожай. Ladybird може працювати і у нічний час, звільняючи фермера від прополки і боротьби з шкідниками, що раніше доводилося робити в основному вручну. Використання роботів в сільському господарстві багаторазово збільшує його ефективність і виводить на якісно новий рівень. Новинка вже викликала великий інтерес у австралійських фермерів.
Категорія: Новини технологій | Переглядів: 655 | Додав: evgeniu | Теги: сонячна енергія, сільське господарство, робот, фермерство, ladybird | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar