MENU

13:55
В 2014 держава заборгувала виробникам молока 54,4 млн. грн

Асоціація виробників молока звернулася до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням виплатити державні компенсації за будівництво і реконструкцію молочнотоварних ферм.

Про це йдеться в листі-зверненні АВМ, надісланому прем’єр-міністру України.

За даними профільного об’єднання, торік держава заборгувала компаніям-членам асоціації 54,4 млн грн. Кредиторська заборгованість зареєстрована в Держказначействі.

Компенсації не отримали МПК «Катеринославський» (Дніпропетровська обл.), ПП «Аграрна компанія 2004» (Хмельницька обл.), ТОВ «Крок Агро» (Чернігівська обл.), ТОВ «Торговий дім "Долинське"» (Херсонська обл.), ТОВ «Бучачагрохлібпром» (Тернопільська обл.).

Ці компанії протягом 2013—2014 побудували чи реконструювали тваринницькі ферми, у зв’язку з чим згідно законодавства держава нарахувала відшкодування понесених витрат, але не виплатила.

В АВМ наголошують, що держбюджетом на 2015 передбачені 250 млн грн для підтримки галузі тваринництва.

«Відповідно до Бюджетного Кодексу України, перш ніж спрямовувати видатки за програмами поточного року, держава у першу чергу має спрямувати їх на виконання зобов'язань минулих років», — йдеться в листі-звернення до уряду.

Асоціація виробників молока об'єднує майже 100 господарств, які займаються промисловим виробництвом молока.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 453 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: молочка, молочнотоварні ферми, борг, виробництво, молоко, компенсації, ферми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar