MENU

11:59
Універсальні помічники: JCB на Голландському дні молока-2014

Під час Голландського дня молока-2014, що відбувся у вересні на Київщині на базі підприємства «Розволожжя», JCB провів демо-показ навантажувачів. На сьогодні англійський виробник пропонує повну лінійку навантажувальних машин для сільського господарства — від компактних моделей з бортовим поворотом до потужних фронтальних, а також екскаватори-навантажувачі. Техніку представив офіційний дилер JCB «Констракшн Машинері».

 

Компактний клас

В сегменті машин з бортовим поворотом компанія пропонує колісні моделі лінійки Есо. Особливістю конструкції, що відрізняє JCB від інших виробників, є повноцінна кабіна з боковими дверима. Це не лише полегшує оператору вхід-вихід, а й підвищує безпеку та комфорт роботи. Кабіна має об’єм, на третину більший, ніж у прямих конкурентів, та кращу оглядовість. Подбали інженери й про відмінну шумоізоляцію.

Іншою особливістю є однобалкова стріла PowerBoom. Її конструкція містить сталі на 20% більше, ніж дві стріли звичного навантажувача з бортовим поворотом. Додатковий запас сталі підвищує продуктивність і довговічність машини.

 

JCB пропонує навантажувачі як з вертикальним, так і радіальним підніманням вантажу. Перший оптимально підійде для виконання операцій, де важливий максимальний виліт стріли, зокрема, для завантаження машин чи кормозмішувачів. Радіальне піднімання характеризується кращою геометрією під час земляних робіт, а також робіт у важких умовах, де максимальний виліт стріли не потрібний. Система компенсації коливання ковша знижує розсипання матеріалу під час руху, а конфігурація з паралельним підніманням дає змогу утримувати вантаж паралельно, що особливо важливо під час роботи з палетами. Опційна гідравлічна каретка дозволяє міняти навісне обладнання, не виходячи з кабіни.

Серцем машин є турбодизельний двигун, спеціально розроблений для будівельної техніки. Силовий агрегат забезпечує високу потужність на низьких обертах, що зменшує витрати пального та кількість вихлопних газів. Модифікація з 2-ступінчастою трансмісією дає змогу розвивати 20 км/год.

Під час дня молока було продемонстровано модель 260Есо у конфігурації для вертикального піднімання. Двигун машини видає 74 к. с. Максимальна вантажопідйомність — 1,179 т, висота піднімання — 3,02 м, розвантаження — 2,46 м.

 

Телескопічні навантажувачі

Не менший набір інноваційних рішень JCB реалізував у лінійці телескопічних навантажувачів Agri Loadall. Завдяки боковому розташуванню двигуна і низькому кріпленню стріли ці машини відрізняються максимально повним боковим оглядом і відмінною стабільністю під час роботи.

Навантажувачі оснащуються високопродуктивною гідравлічною системою. Можуть працювати як з постійним повним приводом, так і приводом на одну вісь. Три варіанти руління дають змогу повертати тільки передніми колесами, передніми і задніми («колія в колію») чи рухатися «крабовим ходом».

 

Інноваційна система амортизації Smoothride стабілізує стрілу, а функція паралельного піднімання автоматично зберігає паралельність ковша рівню землі під час піднімання чи опускання. Швидкозмінна каретка дає змогу оперативно міняти навісне обладнання, а додатковий гідровивід — використовувати моторизовані агрегати. Роботі у важких умовах допоможуть високий кліренс та самоблокувальні диференціали, що підвищують тягове зусилля і не допускають пробуксовування.

 

Продемонстрована модель 531-70 AGRI оснащується 100-сильним двигуном. Максимальна вантажопідйомність — 3,1 т, висота піднімання — до 7 м.

 

Важковаговики

Для роботи на зерносховищах, складах добрив та фермах JCB пропонує також лінійку колісних фронтальних навантажувачів Farm Master Agri. Флагманські машини мають чотирьохциліндрову конструкцію, що розвиває високий крутний момент, а опційні диференціали підвищеного тертя і система Smoothride підвищують тягу, утримання вантажу і комфорт під час роботи на бездоріжжі чи в інших важких умовах.

Що й було продемонстровано на прикладі важкого навантажувача 434S. В рух гіганта приводить 230-сильний двигун. Максимальна вантажопідйомність становить 8,383 т, які він може підняти на висоту 3,6 м.

Додамо, що всі навантажувачі оснащуються широким набором навісного обладнання, а також системою JCB LiveLink для моніторингу та управління технікою на відстані.

 

Крім того, учасниками Голландського дня молока було продемонстровано можливості екскаватора-навантажувача 3СХЕсо і мотопозашляховика Workmaх. Останній може замінити в господарствах класичні «Ниви» та «УАЗики». Призначений для перевезення персоналу та вантажів: до 500 кг у кузові і стільки ж — у причепі. Високі швидкість руху (до 50 км/год.) і всюдихідність роблять машину незамінним помічником як на полі, так і на фермі.

 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 550 | Додав: evgeniu | Теги: JCB, навантажувач, Голландський днь молока-2014, Телескопічні навантажувачі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar