MENU

02:50
Україна та Польща обговорили можливість підтримки малих та середніх фермерських господарств
Україна та Польща активно співпрацюють в аграрній галузі. Наша країна зацікавлена у залученні польських експертів та інвесторів у проектах підтримки малих та середніх фермерських господарств. Про це Олексій Павленко, Міністр аграрної політики та продовольства України, повідомив на зустрічі із Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Літвіном.

“Перспективним напрямом співпраці мають стати спільні проекти у галузі підтримки фермерських господарств. Зокрема, польські аграрії мають цінний досвід у галузі переробки сільськогосподарської продукції малих та середніх господарств”, - зазначив Олексій Павленко.
Окрім цього, сторони обговорили питання епізоотичної ситуації та імпорту польської м'ясної продукції в Україну. “Україна та Польща знаходяться на кордонах Європи, наше завдання — забезпечити харчову безпеку. Мінагрополітики проводить гармонізацію ветеринарно-санітарних та інших заходів у відповідність до стандартів ЄС, разом із тим питання епізоотичної безпеки є ключовим”, - зазначив Міністр Олексій Павленко.
Владислава Рутицька, заступник Міністра з питань євроінтеграції підкреслила важливість проведення спільних аграрних заходів між Україною та Польщею: “Сільське господарство є одним із пріоритетів для економіки країн. Ми активно вивчаємо польський досвід у аграрній галузі, в тому числі у більш широкому колі питань, що стосуються організації кооперативних господарств, менеджменту галузі та ведення бізнесу відповідно до європейських стандартів”.
Міністр також відзначив значення роботи Українсько-польської Робочої групи з питань стандартизації, яка є важливим напрямом для поглиблення двостороннього співробітництва в аграрній сфері. Сторони домовилися продовжити активну співпрацю та сприяти торгівлі аграрною продукцією між країнами.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 456 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, співпраця, фермер, господарство, аграрна галузь, Україна - Польща, фермерське господарство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar