MENU

12:13
У Великобританії проходить масштабна виставка сільгосптехніки

21 січня у Великобританії розпочалася виставка сільгосптехніки  LAMMA 2015. Наймасштабніша агропромислова подія року на Туманному Альбіоні зібрала понад 900 компаній та майже 40 тисяч європейських фермерів. І хоч основні виробники «притримали» новинки до виставок SIMA у Франції та Agriteсhnica в Німеччині, без прем’єр не обійшлося. Про найцікавіші з них, частина з яких буде актуальна і для українського ринку, читайте далі.

John Deere представив три моделі тракторів серії 6R: 6175R, 6195R та 6215R (три останні цифри в індексі — потужність у кінських силах). Під капотом новинок — 6.8-літровий двигун John Deere PowerTech PVS/PSS екологічного стандарту Stage IV/Tier 4 Final. Трактори додали в потужності, економічності, функціональності, збільшено інтервали технічного обслуговування. Завдяки системі Intelligent Power Management в максимальних режимах двигун може додатково видавати до 40 к. с., що на 10 «конячок» більше, ніж раніше. Для тракторів 6R виробник пропонує кілька варіантів трансмісій, а також широкий набір електронних систем для високої точності роботи.

 

Case IH представив нову серію тракторів Farmall А. Універсальні машини отримали низку конструкторських рішень, що підвищили їх продуктивність, економічність та зручність експлуатації. Лінійка включає чотири моделі: Farmall 85A на 86 к. с., Farmall 95А — 96 к. с., Farmall 105A — 107 к. с. і Farmall 115А на 114 «конячок». «Серцем» тракторів є двигун FPT Industrial об’ємом 3.4 л з електронним впорскуванням пального, турбонагнітачем і проміжним охолодженням. Силові агрегати відповідають екологічному стандарту Stage IIIB і, як наголошують у компанії, характеризуються вищими продуктивністю й економічністю. Інженери додали двигунам потужності, на 4,4% зріс максимальний крутний момент, на 3,9% знизилася номінальна витрата «дизеля».

 

New Holland презентував модернізовані трактори серії Т8. Двигуни машин отримали технологію EcoBlue Hi-eSCR, що дало змогу «вписатися» у вимоги еко-стандарту Stage IV/Tier 4B. Окрім «екологічності», інженери підтягнули потужність силових агрегатів, зберігши відмінну паливну економічність. Модернізовані трактори отримали також низку новацій, що підвищили комфорт роботи оператора та полегшили обслуговування машини.

Landini розширив лінійку тракторів серії 4. До трьох моделей потужністю 85—101 к. с., що вийшли на ринок торік, компанія додала ще чотири на 61—76 «конячок». «Молодші» моделі отримали коротшу колісну базу (2100 мм проти 2230 мм), пропонуються із заднім або повним приводом та кільком КПП на вибір. Зокрема, можна замовити нову трансмісію з 12 передачами переднього ходу і стількома ж — заднього. Агрегат забезпечує максимальну швидкість в 40 км/год., а також легко адаптується під режими роботи трактора. Машини 4-ї серії оснащуються кабінами нового покоління.

 

Виставка стала бенефісом для англійських виробників сільгосптехніки. Так, JCB представив одразу три новинки в різних сегментах телескопічних навантажувачів. Зокрема, в компактному класі лінійку доповнила модель 516-40 Agri. Вантажопідйомність машини становить 1600 кг, висота піднімання — до 4 м. Навантажувач оснащується гідростатичним приводом та приводиться в дію 2,2-літровим дизельним двигуном потужністю 51 к. с.

 

Claydon представив серійну версію посівного комплексу з одночасним внесенням добрив Hybrid T. Агрегат характеризується високою продуктивністю та універсальністю використання для всіх популярних технологій обробітку ґрунту. Першою на ринок вийде модифікація з шириною захвату 6 м. Далі серію доповнить 8-метрова машина. Комплекс оснащується бункером об’ємом 5500 л, який можна використовувати або для насіння, або для насіння і добрив у співвідношенні 60:40. Електронні системи контролю та управління забезпечують високу точність та якість сівби.

 

Knight продемонстрував переваги останнього покоління самохідних обприскувачів. Виробник пропонує моделі з об’ємом бака від 4000 до 6000 л і шириною штанги до 40 м. Пневматична підвіска, система стабілізації штанги та системи подачі рідини сприяють максимально ефективному внесенню ЗЗР. Обприскувачі оснащуються двигуном екологічного стандарту Stage IV та комфортними кабінами з максимальним рівень захисту від потрапляння пестицидів та пари.

 

JC Machinery розширив лінійку продукції за рахунок навісного розкидача мінеральних добрив. Компактна машина призначена для роботи на невеликих полях, оснащується пластиковим бункером об’ємом 1000 чи 1650 л та контролером. Ширина внесення — до 14 м. Розкидач агрегатується з трактором потужністю 50—60 к. с. та приводиться в дію ВВП на швидкості 540 об./хв.

 

 

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 560 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: JCB, сільгосптехніка, Case IH, виставка, Трактор, john deere, Knigh, обприскувач, Великобританія, NEW HOLLAND | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar