MENU

15:17
У Мінагрополітики відбувається прес-конференція Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки
Також у заході беруть участь заступник Міністра Андрій Дикун, заступник Міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька, економіст Департаменту FAO Андрій Ярмак та Голова правління Ліги виробників харчових продуктів Геннадій Кузнєцов. Тема зустрічі: "Прийняття євроінтеграційних законів. Перспективи експорту української молочної продукції".
Як зазначив Міністр Ігор Швайка, сьогодні українське законодавство має певні позитивні результати на шляху до євроінтеграції та виходу на широкий європейський ринок.
За словами ж заступника Міністра Андрія Дикуна, на законодавчі зміни український молочний ринок реагує позитивно, адже прийняття так званого "європейського пакету законів" дало можливість відкрити Україні інші ринки збуту. Відтепер, маючи єврономер, українська продукція автоматично потрапляє не тільки на ринки ЄС, а й інші.
У свою чергу, представник FAO Андрій Ярмак зазначив, що українська молочна продукція має якість та перспективу на світовому ринку. Втім, раніше питанням диверсифікації ринків збуту ніхто не займався, адже 80% молочної продукції постачалось до Російської Федерації. Втім, умови сьогодення сприяють зміні та розширенню ринків збуту.
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 508 | Додав: evgeniu | Теги: Мінагрополітики України, прес-конференція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0