MENU

13:06
У Мінагрополітики України обговорили питання заміщення природного газу іншими енергоносіями

ArticleImages_34866_gaz1.w[1].jpgПитання забезпечення переробки та зберігання врожаю в умовах необхідності зменшення споживання природного газу були розглянуті у Мінагрополітики на нараді, яка відбулася 6 липня 2014 року під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки.

   У нараді взяли участь представники Аграрного фонду, Державної продовольчо-зернової корпорації України, Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України, керівники окремих хлібоприймальних підприємств, агрохолдингів та науково-дослідних установ.

   Всебічно розглянуто питання щодо потреби у природному газі для забезпечення сушіння зерна, можливість заміщення природного газу іншими енергоносіями та доцільність використання сушильними комплексами сільськогосподарських підприємств соломи, відходів переробки зерна та інших видів твердого біопалива.

   Учасники наради визначили мінімальні обсяги природного газу, які необхідні для гарантованого сушіння зерна в межах продовольчої безпеки та експорту, а також прийняли рішення щодо заходів, які доцільно запроваджувати у поточному та наступних роках для заміщення природного газу альтернативними видами палива, підтвердили доцільність вдосконалення механізмів державної підтримки підприємств АПК, які забезпечують оновлення матеріально-технічної бази зерносховищ зерна і сушильних комплексів із застосуванням енергоощадних технологій або використанням альтернативних видів палива.

   Крім того, прийнято рішення щодо відпрацювання науковими фахівцями НААНУ рекомендацій стосовно перспективних технологій використання сільгосппідприємствами соломи та біогазу для теплозабезпечння, а також щодо заготівлі (зберігання) зерна на корми за технологіями, які виключають операції сушіння зерна.

Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 498 | Додав: evgeniu | Теги: біогаз, АПК, Мінагрополітики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0