MENU

16:02
"Тракторні заводи" розробили зрошувальну систему "АГРОМАШ-Ніагара"
Нова техніка для сільгоспвиробників - зрошувальна система «АГРОМАШ-Ніагара» - розроблена спеціалізованої інжинірингової компанією ТОВ «МІКОНТ», що знаходиться під управлінням ТОВ «ККУ« Концерн «Тракторні заводи». 

Дослідні зразки вироби зібрані на волгоградської виробничої майданчику «Тракторних заводів» «ВгТЗ». В даний час вони проходять експлуатаційну перевірку на Поволжськой машиновипробувальної станції, влітку одна машина працювала у фермерському господарстві Самарської області. За його користувачів, нова зрошувальна установка «Тракторних заводів» за своїми технічними характеристиками не поступається закордонним аналогам. 
 
 
 
Конструкція машини «АГРОМАШ-Ніагара» барабанного типу. Вода в машину може подаватися по магістральному трубопроводу з централізованою насосної станції, або, якщо джерело води знаходиться в безпосередній близькості від поля, за допомогою мобільних дизельних насосних або насосів з приводом від ВВП трактора. Машина проста в експлуатації. Для первинного навчання оператора буде потрібно не більше півгодини. Для транспортування зрошувальної установки на робочу позицію і її технологічного обслуговування підійде колісний трактор потужністю 75-80 к.с., який без перебільшення є в кожному господарстві. 

«АГРОМАШ-Ніагара» має блок електронного регулювання «кинути-1», що виконує функцію управління. Він розроблявся фахівцями МІКОНТ і НДІ стали, який також входить до складу «Концерну« Тракторні заводи ». Блок управління контролює швидкість руху штатива, яка повинна залишатися незмінною і заданої для забезпечення точності і рівномірності поливу, тому що зусилля на початку поливу на змотування і врешті відрізняється. Також він управляє можливістю захисту від гідроудару. 

Живлення блоку здійснюється від гелевою АКБ (12В), а підзарядка - від сонячної панелі, встановленої на дощувальної машині. В блоці є таймер для відстрочки початку поливу, якщо це необхідно, а також є функція додаткової норми на початку і наприкінці зрошення. Передбачена технічна та агрономічна захист. Це значить, що, якщо в процесі поливу з якихось причин значно знизиться тиск на вході в машину, що може привести до недополіву і потенційним втрат урожаю, установка просто вимкнеться і буде сигналізувати оператору про помилку за допомогою СМС-повідомлення на його телефон. Якщо ж тиск зросте до критичної позначки, машина також перекриє подачу води. 
Сезонна норма навантаження на одну установку порядку 30 га, вона забезпечує бездефіцитність вологи в грунті і, як наслідок, високу врожайність. «АГРОМАШ-Ніагара» орієнтована в першу чергу на поля зі складною конфігурацією, на відміну від широкозахватних зрошувальних установок, яким потрібна геометрично правильне планування полів. Тому може застосовуватися як в невеликих господарствах, де площа ріллі вимірюється кількома десятками гектарів, так і у великих зрошуваних масивах як доповнення до широкозахватних машинам. 
Аналіз ринку зрошувальної техніки, проведений фахівцями «Тракторних заводів» два роки тому, показав, що рівень зрошуваного землеробства в нашій країні має тенденцію до розширення. Поява нової техніки для меліорації в продуктовій лінійці «Тракторних заводів» - крок продуманий і закономірний. Немає сумніву, що нові зрошувальні установки Концерну знайдуть вітчизняного споживача, вони, наприклад, вже викликають інтерес у сільгоспвиробників Криму. 
На думку виконавчого директора ТОВ «ВМК« ВгТЗ »Олександра Клюжева, поряд з виробництвом спецтехніки, група компаній« Волгоградський тракторний завод »продовжує розвивати напрямок цивільної продукції. Сьогодні ВгТЗ спеціалізується на випуску сільськогосподарських тракторів АГРОМАШ 90ТГ і його модифікацій. Після завершення сертифікації нових зрошувальних систем «АГРОМАШ-Ніагара» почнеться їх серійний випуск. Це дозволить заводу зайняти свою нішу на ринку техніки для сільгоспвиробників. А розширення і вдосконалення продуктової лінійки, подальша диверсифікація виробництва забезпечить волгоградської майданчику «Тракторних заводів» новий рівень конкурентоспроможності. "
«Нам гріх було не заіметь таку дощувальну машину, - розповідає генеральний директор ЗАТ« СГП «Седлістое» Валерій Парфенов. - Господарство наше ставкове, водойм, що називається, ставок гати. По полю між точками підключення АГРОМАШ - Primus переміщує колісний трактор, від якого і працює насос для дощувальної машини. Вона може експлуатуватися також з дизельним або іншим насосом. Обслуговує агрегат всього один оператор. Вирощуємо ми і різні польові культури. АГРОМАШ - Primus використовували для поливу 24 гектарів помідорів і цибулі, а також полуст гектарів кукурудзи, сорго, баштанних. В майбутньому площі зрошуваних полів хочемо довести до 500 гектарів ». 
Дощувальна машина дозволяє на годину перетворювати на дощ від 20 до 100 кубометрів води, обробляти з однієї позиції площу до 5 гектарів. Програма дозволяє вибрати штучний дощ будь насиченості: освіжний, вегетаційний, підкормовий, утеплювальний, зволожувальний, влагозарядковий і навіть провокаційний. Штучний полив в господарстві допомагає збільшити врожайність овочів в 2-3 рази.
Категорія: Новини технологій | Переглядів: 592 | Додав: evgeniu | Теги: «ККУ« Концерн «Тракторні заводи», зрошувальна система, ТОВ «МІКОНТ», АГРОМАШ-Ніагара | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar