MENU

12:44
ТОП-10 імпортерів сільгосптехніки в України

Обсяг імпорту товарів для аграрного бізнесу скорочується, ця тенденція намітилася ще в кінці 2014 року. Особливо скоротилися продажі імпортної агротехніки. 

За даними Державної митної служби, в 2015 році її імпорт склав 177 млн дол. проти 193 млн дол. роком раніше, пише Landlord.

При цьому в п'ятірку найбільших імпортерів сільгосптехніки в Україну увійшли компанія «Ерідон», група «Техноторг», «Агротек», «Політехніка» і «РДУ Україна».
 

ТОП 10


1. «Ерідон». Обсяг імпорту: 67,20 млн дол.

Власник: Сергій Кролевець

Спеціалізація: насіння, сільгосптехніка, засоби захисту рослин, добрива.

«Ерідон» контролює близько 16% українського ринку ЗЗР і мінеральних добрив. У компанії є власний насіннєвий завод в Житомирській області потужністю переробки 240 т зерна на добу.

Підприємство займається очищенням, калібруванням, протравленням і фасуванням насіння пшениці, ячменю, гороху, сої, ріпаку, кукурудзи, соняшнику.
 

2. «Техноторг». Обсяг імпорту: 40,62 млн дол.

Власники: Ігор Калюжний, Євген Березовський

Спеціалізація: сільгосптехніка.

3. «Агротек». Обсяг імпорту: 19,64 млн дол.

Власник: Agrotek International

Спеціалізація: сільгосптехніка.

Компанія є офіційним дилером продукції John Deere в Україні. У 2014 році на її частку довелося 42% поставок техніки John Deere та 53% оригінальних запасних частин. «Агротек» також продає техніку Rabe, жатки Geringhoff, сільськогосподарські і промислові шини Firestone, Michelin, Kormoran, займається комплексними поставками і обслуговуванням зрошувальних систем OTECH. 

4. ​«Політехніка». Обсяг імпорту: 19,11 млн дол.

Власник: Олександр Кривцов

Спеціалізація: насіння, засоби захисту рослин.

5. «RDO Україна». Обсяг імпорту: 16,11 млн дол.

Власник: RDO Equipment Co

Спеціалізація: сільгосптехніка

6. «Агротехсоюз». Обсяг імпорту: 14,80 млн дол.

Власник: Іван Дергалюк

Спеціалізація: сільгосптехніка

Сьогодні компанія є офіційним дилером провідних світових виробників сільгосптехніки, таких як Claas, Lemken, Rauch, Horsch, Fliegl, Valley, Matermacc і Mazzotti. «Агротехсоюз» також продає в Україні системи GPS-навігації та точного землеробства.

7. UkrLandFarming. Обсяг імпорту: 14,41 млн дол.

Власник: Олег Бахматюк

Спеціалізація: сільгосптехніка, добрива.

8.  «Ландтех». Обсяг імпорту: 13,42 млн дол.

Власник: Ференц Вертес

Спеціалізація: сільгосптехніка

Компанія «Агротек» австрійця Ференца Вертеса виступає офіційним дилером американської корпорації John Deere, світового лідера з виробництва сільськогосподарського обладнання. «Агротек» відкрив три сервісні центри: у Кіровограді, Миколаєві та Первомайську. В Україні «Агротек» продає комбайни, косарки, обприскувачі, посівну і грунтообробну техніку, прес-підбирачі, трактори, краплинні системи зрошення виробництва корпорації John Deere, а також зрошувальне обладнання Bauer.

9. «Titan Machinery Україна». Обсяг імпорту: 12,88 млн дол.

Власник: Станіслав Мартинов, Валерій Дударенко

Спеціалізація: сільгосптехніка, насіння

Перші 10 років своєї роботи «Агроресурс» забезпечував аграріїв сільськогосподарською технікою українського виробництва, а в 2006 став дистриб'ютором таких великих компаній як New Holland, Kline, Kuhn, Case, Flexi-Coil.

10. «АМАКО Україна». Обсяг імпорту: 12,17 млн дол.

Власник: American Machinery Company

Спеціалізація: сільгосптехніка, насіння

АМАKO є частиною міжнародної корпорації, яка працює в США, Європі, Африці і на Близькому Сході. Вона поставляє в Україну сільськогосподарську, будівельну техніку та комерційний транспорт таких провідних світових брендів, як Kuhn, New Holland, Joskin, Miller, Pioneer, Monsanto, IVECO. Дистриб'юторська мережа АМАКО нараховує 14 представництв по всій Україні.

Список компаній, які увійшли до рейтингу найбільших імпортерів товарів для агробізнесу


№1 «Ерідон»
Власник: Сергій Кролевець Обсяг імпорту: $ 67,20 млн Спеціалізація: насіння, сільгосптехніка, засоби захисту рослин, добрива У той час як багато виробників засобів захисту рослин прагнуть скоротити витрати і урізати обсяги інвестицій, компанія «Ерідон» починає освоювати нові ринки. У 2015 році вона інвестувала 160 млн гривень в будівництво тваринницького комплексу на 500 голів великої рогатої худоби в селі Почуйки Житомирської області. У комплекс також входять машинно тракторний парк і завод з виробництва комбікорму. У планах компанії будівництво другої черги, яка дозволить збільшити стадо до 1000 голів. Проект допомагають фінансувати німецькі та шведські інвестори. У компанії впевнені, що комплекс окупиться протягом 10 років. Комплекс повністю роботизований: в приміщеннях автоматично підтримується оптимальний для тварин мікроклімат, а доїння здійснюється за допомогою восьми роботизованих установок.

Сьогодні «Ерідон» контролює близько 16% українського ринку ЗЗР і мінеральних добрив. У компанії є власний насіннєвий завод в Житомирській області потужністю переробки 240 т зерна на добу. Підприємство займається очищенням, калібруванням, протравленням і фасуванням насіння пшениці, ячменю, гороху, сої, ріпаку, кукурудзи, соняшнику.

Топ-5 фактів про компанію

1. «Ерідон» має намір до кінця 2016 року запустити новий насіннєвий завод. 
2. Компанія - один з найбільших в Україні дистриб'юторів насіння, міндобрив та засобів захисту рослин. «Ерідон» має представництва у всіх регіонах України. Загальна площа 22 складів становить 61 000 кв. м. 
3. «Ерідон» співпрацює більш ніж з 6000 господарств, а також має власні господарства в Житомирській, Кіровоградській та Київській областях. 
4. У 2014 році компанія відкрила новий напрямок: «Ерідон-Буд» займається інжинірингом, будівництвом і реконструкцією сільськогосподарських виробництв, ремонтом і сервісним обслуговуванням. 
5. Насіннєвий завод компанії в Житомирській області за добу переробляє до 240 т зерна. При цьому пропускна здатність дозволяє не тільки переробляти насіння власного виробництва, а й надавати послуги по обробці насіннєвого матеріалу іншим компаніям. Насіння поставляються українським сільгоспвиробникам і експортуються в країни СНД.
№2 Група компаній «Техноторг»
Власники: Ігор Калюжний, Євген Березовський Обсяг імпорту: $ 40,62 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№3 «Агротек»
Власник: Agrotek International Обсяг імпорту: $ 19,64 млн Спеціалізація: сільгосптехніка


№2 Група компаній «Агротек»
«Агротек» працює на українському ринку сільськогосподарської техніки вже майже 15 років. Компанія є офіційним дилером продукції John Deere в Україні. У 2014 році на її частку довелося 42% поставок техніки John Deere та 53% оригінальних запасних частин. «Агротек» входить в топ-5 доларів John Deere в світі за обсягом післяпродажного сервісу. Дилерські центри «Агротек» розташовані в Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Херсонській, Харківській і Полтавській областях. Компанія відкрила сервісні центри в усіх регіонах України. «Агротек» також продає техніку Rabe, жатки Geringhoff, сільськогосподарські і промислові шини Firestone, Michelin, Kormoran, займається комплексними поставками і обслуговуванням зрошувальних систем OTECH. За останні три роки компанія стала дилером №1 французького виробника шин Michelin в Україні.

№4 Група компаній «Полетехніка»
Власник: Олександр Кривцов Обсяг імпорту: $ 19,11 млн Спеціалізація: насіння, засоби захисту рослин

№5 «RDO Україна»
Власник: RDO Equipment Co Обсяг імпорту: $ 16,11 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№6 «Агротехсоюз»
Власник: Іван Дергалюк Обсяг імпорту: $ 14,80 млн Спеціалізація: сільгосптехніка
Компанія «Агротехсоюз» була заснована майже 20 років тому як центр по сервісному обслуговуванню і постачанню запасних частин до сільськогосподарської техніки німецької фірми Claas. Сьогодні компанія є офіційним дилером провідних світових виробників сільгосптехніки, таких як Claas, Lemken, Horsch, Geringhoff. «Агротехсоюз» також продає в Україні системи GPS-навігації та точного землеробства. Компанія відкрила мережу філій в п'яти регіонах України.

№7 UkrLandFarming
Власник: Олег Бахматюк Обсяг імпорту: $ 14,41 млн Спеціалізація: сільгосптехніка, добрива

№8 «Агротек»
Власник: Ференц Вертес Обсяг імпорту: $ 13,42 млн Спеціалізація: сільгосптехніка
Компанія «Агротек» австрійця Ференца Вертеса виступає офіційним дилером американської корпорації John Deere, світового лідера з виробництва сільськогосподарського обладнання. «Агротек» відкрив три сервісні центри: у Кіровограді, Миколаєві та Первомайську. У них можна продіагностувати і відремонтувати будь-яку техніку. В Україні «Агротек» продає комбайни, косарки, обприскувачі, посівну і грунтообробну техніку, прес-підбирачі, трактори, краплинні системи зрошення виробництва корпорації John Deere, а також зрошувальне обладнання Bauer. У минулому році компанія відкрила представництво в Херсоні з продажу техніки JCB, Dal-Bo, Alpego, Gregoire Besson і продукції компанії Pioneer. Нещодавно «Агротек» запустила інтернет-магазин, в якому пропонує іграшкові моделі відомих сільгоспмашин.

№9 «Titan Machinery Україна»
Власник: Девід Джозеф Мейер Обсяг імпорту: $ 12,98 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

«Titan Machinery Україна» - це дочірнє підприємство міжнародної американської компанії Titan Machinery, яка володіє мережею дилерських центрів в США (105 представництв) і Європі (15 відділень). В Україні Titan Machinery є офіційним дилером техніки CNH (бренди Case і New Holland), в тому числі тракторів, комбайнів, жаток, обприскувачів, сівалок. Компанія також імпортує в Україну системи точного землеробства. У «Titan Machinery Україна» два сервісних центри в Київській області і один - у Вінниці. Центральна виставкові зали сільгосптехніки компанії розташована в Києві. Щорічно дилер обслуговує близько 1000 одиниць сільгосптехніки. У грудні минулого року компанія відкрила новий дилерський центр в Білій Церкві (Київська область). При проектуванні своїх центрів вона використовує принцип трьох S: Sales, Spare parts, Service. Тобто під одним дахом знаходяться виставкові зали, склад запчастин і ремонтна майстерня.

№10 «Агроресурс»
Власники: Станіслав Мартинов, Валерій Дударенко Обсяг імпорту: $ 12,88 млн Спеціалізація: сільгосптехніку, насіння
Перші 10 років своєї роботи «Агроресурс» забезпечував наших аграріїв сільськогосподарською технікою українського виробництва, а в 2006-му став дистриб'ютором таких великих компаній, як New Holland, Kline, Kuhn, Case, Flexi-Coil. У «Агроресурсу» є власний гарантийно-сервісний центр, де крім ремонту і обслуговування техніки клієнтів вчать роботі з нею. Сервісні інженери компанії проходять навчання на заводах-виробниках в США, Бельгії, Франції, Італії. Два роки тому «Агроресурс» відкрив новий напрямок діяльності - почав постачати в Україну посівний матеріал, засоби захисту рослин та мікродобрива. У 2015-му компанія стала офіційним дилером «Ман Трак енд Бас Юкрейн» (дочірнє підприємство одного з провідних європейських виробників вантажних автомобілів MAN Truck & Bus AG).

№11 «АМАКО Україна»
Власник: American Machinery Company Обсяг імпорту: $ 12,17 млн Спеціалізація: сільгосптехніку, насіння
АМАKO є частиною міжнародної корпорації, яка працює в США, Європі, Африці і на Близькому Сході. Вона поставляє в Україну сільськогосподарську, будівельну техніку та комерційний транспорт таких провідних світових брендів, як Kuhn, New Holland, Joskin, Miller, Pioneer, Monsanto, IVECO. Дистриб'юторська мережа АМАКО нараховує 14 представництв по всій Україні. У минулому році в АМАКО пройшла реструктуризація. Крім продажу техніки і запасних частин в компанії зайнялися сервісним обслуговуванням. Зараз АМАКО активно відкриває ремонтні майстерні.

У 2015-му компанія на 65% скоротила кількість продаваних моделей. «Це дозволило підвищити рівень післяпродажної підтримки техніки і акцентувати увагу на додатковому навчанні наших фахівців департаменту сервісу», - пояснює генеральний директор АМАКО Дмитро Бородій.

№12 «Миронівський хлібопродукт»
Власник: Юрій Косюк Обсяг імпорту: $ 9,62 млн Спеціалізація: насіння, сільгосптехніка Компанія «Миронівський хлібопродукт» відома не тільки як найбільший виробник м'яса птиці в Україні, а й як великий імпортер насіння і засобів захисту рослин, які вона використовує в рослинницькому підрозділі свого бізнесу. МХП контролює всі етапи виробництва курятини: від виробництва зернових і олійних культур, випуску комбікормів до вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, розподілу і продажу м'яса птиці. Агрохолдинг імпортує насіння кукурудзи (виробництва Monsanto, Syngenta, Pioneer, Euralis, Limagrain і ін.), Ріпаку - Lembke, Pioneer, Euralis, сої - Prograin, «Нови Сад», соняшнику - Syngenta AG, Euralis, КВС, пшениці - «Нові Сад », Strube, Saatbau і ін. Крім того, МХП ввозить в Україну ЗЗР таких великих постачальників, як Bayer, DuPont, BASF, Syngenta,« Август », DowAgroSciences. Вирощування власних зернових - один з найважливіших компонентів інтегрованої бізнес-моделі «Миронівського хлібопродукту». Зернові власного виробництва - кукурудза, соняшник, пшениця, соя - використовуються для виготовлення комбікормів для птиці та великої рогатої худоби. Ріпак компанія в основному експортує. У МХП два невеликих насіннєвих заводу з доопрацювання насіння сільгоспкультур (крім кукурудзи).

№13 «Новофарм»
Власники: Agueri Holdings Ltd, Falmer Corporation Ltd, Holmes Enterprises Ltd, Redbridge Trading Corp., Stolcom Investments Ltd Обсяг імпорту: $ 7,41 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№14 «Укравтозапчастина»
Власник: Олег Зимін Обсяг імпорту: $ 7,26 млн Спеціалізація: сільгосптехніка Компанія «Укравтозапчастина» була заснована в 1995 році і раніше входила до складу фінансово-промислової групи «Укрпромінвест» Петра Порошенка. Але зараз в компанії заявляють, що останні сім років президент не має відношення до підприємства. У той же час його акціонер Олег Зимін є давнім бізнес-партнером Порошенка. Компанія пропонує українським покупцям трактори, сільськогосподарську та спеціалізовану техніку, мототехніку, запчастини, акумулятори, шини, диски, мастильні, експлуатаційні та ремонтні матеріали. Всього в асортименті у імпортера 42 000 найменувань. «Укравтозапчастина» працює з найбільшими виробниками Росії, Білорусі, Чехії, Китаю, Індії. У неї 45 філій по всій країні і понад 120 000 корпоративних клієнтів.

№15 «Альбіон»
Власник: «Альбіон Трейд Інтернешнл» Обсяг імпорту: $ 7,12 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№16 «Цепелін Україна»
Власник: Zeppelin International Обсяг імпорту: $ 6,79 млн Спеціалізація: сільгосптехніка
«Цепелін Україна» - ексклюзивний офіційний дилер компанії Caterpillar. Цей найбільший виробник будівельної та гірничодобувної техніки, газотурбінних і дизельних двигунів, промислових газових турбін входить до німецької групи Zeppelin. Група займається продажем і сервісним обслуговуванням будівельних і сільськогосподарських машин, орендою і лізингом будівельного обладнання, виробництвом двигунів. Zeppelin працює в 20 країнах. У 2014 році її оборот склав 2,3 млрд євро. У той же час обсяги продажів будівельної техніки в СНД в 2014-му компанія скоротила на 24%. Однією з причин падіння став конфлікт між Україною і Росією, девальвація гривні і рубля. Сучасна техніка для будівництва і гірничодобувного сектора, що випускається компанією Caterpillar, оснащується високотехнологічним обладнанням, яке забезпечує збір і передачу докладних даних про роботу кожної машини. Завдяки цьому у власників обладнання Cat завжди є інформація і можливість контролювати роботу всього парку техніки. В Україні німецька група відкрила шість філій, створила мережу сервісних центрів і пунктів торгівлі запасними частинами, а також навчальний центр. У 2015 році «Цепелін Україна» розширила лінійку брендів агропромислової техніки, додавши в неї Rabe, Krampe, Capello.

№17 Агробудівельний альянс «АСТРА»
Власник: «Агрокорпорейшн Холдинг» Обсяг імпорту: $ 6,71 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№18 «Маскио Гаспардо Україна»
Власник: Maschio Gaspardo SpA Обсяг імпорту: $ 6,63 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№19 «КВС Україна»
Власник: KWS SAAT SE Обсяг імпорту: $ 6,07 млн Спеціалізація: насіння, сільгосптехніка

№20 «Сварог Вест Груп»
Власники: Олександр і Сергій Буряки Обсяг імпорту: $ 5,41 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№21 «мініагротехніки»
Власник: Вячеслав Бондаренко Обсяг імпорту: $ 5,32 млн Спеціалізація: сільгосптехніка Компанія спеціалізується на імпорті міні-техніки корейського і китайського виробництва для сільського господарства: міні-тракторів брендів Kioti, Branson, Dongfeng, Mahindra, Xingtai, міні-сівалок, орних машин, мотоблоків, а також навісного обладнання і запчастин. Основні покупці - дрібні і середні фермерські господарства. «Мініагротехніки» також надає своїм клієнтам сервісне обслуговування. Компанія пропонує трактори потужністю від 12 до 40 л. с. В її асортименті одно-, двох-, трьох- і чотирициліндрові сільгоспмашини або з повним, або з заднім приводом. Ціни на моделі міні-тракторів стартують від 25 000 гривень і окупаються в господарстві протягом півроку. Вся техніка, адаптована до особливостей нашої країни.

№22 «Автоленд»
Власник: Станіслав Середюк Обсяг імпорту: $ 4,94 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№23 «Агромаш-трейд»
Власник: Сергій Мінков Обсяг імпорту: $ 4,46 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№24 «Pottinger Україна»
Власники: Клаус і Хайнц петтінгери Обсяг імпорту: $ 4,46 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

№25 Väderstad
Власники: Андреас, Крістер, Христина і Бо Старк Обсяг імпорту: $ 4,39 млн Спеціалізація: сільгосптехніка

Компанія Väderstad була заснована на початку 1960-х років сім'єю фермерів Руне і Сів Старк. Сьогодні нею керують їхні діти. В Україні шведських виробників сільськогосподарської техніки привернув аграрний потенціал нашої країни: тільки оброблюваних сільгоспземель у нас 40 млн га. Зараз ця сімейна компанія продає українським аграріям зернозбиральні комбайни, ґрунтообробні машини і сівалки. Väderstad щороку інвестує більше 10% прибутку в дослідження різних методів обробки грунту. Основна перевага техніки Väderstad в тому, що вона може за один прохід виконувати кілька операцій. Завдяки цьому скорочується час сівби, знижується робочий час трактора, зменшується кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу і менше ущільнюється поверхня ґрунту. Компанія неодноразово отримувала нагороди за інноваційність та високий потенціал в розробці високоточних сільгоспмашин, що відкривають нові можливості в сфері органічного землеробства. У світі у шведів 12 дочірніх підприємств, на яких працюють близько 1000 чоловік. Нещодавно вони взялися за підкорення північноамериканського ринку, для чого Väderstad купила канадську компанію SeedHawk.

№26 «Спектр Агро»
Власники: Василь Скарлат, Володимир Лобач, Марія Лавренюк Обсяг імпорту: $ 3,96 млн Спеціалізація: насіння, сільгосптехніка, добрива
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 2167 | Додав: evgeniu | Теги: техніка, рейтинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar