MENU

15:23
Техніка успішної ферми: що цікавого представили на «Міжнародному молочному конгресі»

3—5 березня в «КиївЕкспоПлазі» відбувся традиційний, восьмий за рахунком «Міжнародний молочний конгрес». Головну подію галузі організували Асоціація виробників молока і агроконсалтингова компанія «Дикун». Окрім панельних дискусій про сьогодення й майбутнє української молочки та теоретичної частини, на понад півтори тисячі учасників чекав і практичний блок, під час якого було продемонстровано обладнання і техніку для молочного скотарства. Статичні презентації доповнились демопоказами на базі господарств «Острійківське» і «Терезине» Білоцерківського району.

Найбільшу експозицію представив генеральний спонсор конгресу «КУН-Україна». Французький виробник пропонує повну лінійку кормозаготівельної техніки та машин для приготування й годівлі ВРХ — оптимальні рішення зможуть підібрати як невеликі фермери, так і агрохолдинги.

На конгресі було представлено одну з останніх новинок — причіпну дискову косарку-плющилку з центральним кріпленням дишла FC 3160 TCR. Агрегат має ширину захвату 3 м та низку рішень, що підвищили якість і безпеку роботи. Серед них — косарний брус OPTIDISC, зубчаста передача з системою захисту PROTECTADRIVE, система швидкої заміни ножів FAST-FIT і поворотний редуктор GYRODINE. Останній підвищує маневреність та допомагає долати нерівності рельєфу без втрати продуктивності.

 «Зелену лінію» доповнили 2-роторний валкоутворювач GA 6632 (робоча ширина для одного валка — до 6,3 м, двох валків — 6,5 м) та прес-підбирач зі змінною камерою VB 2160, що дає змогу отримувати рулони шириною 1,2 м і діаметром від 80 см до 1,6 м. Ширина захвату залежно від модифікації — 2,1 чи 2,3 м.

Машини для приготування кормів та годівлі були представлені причіпною компактною 14-кубовою моделлю з двома вертикальними шнеками Profile 1480 та самохідною 18-кубовою з двома вертикальними шнеками SPW 18 Compact (заголовне фото).

Ексклюзивний партнер конгресу — українське представництво австрійської компанії Pöttinger — продемонстрував флагман серії причепів-підбирачів Jumbo — модель 10010. Об’єм кузова в 49,5 куб. м (DIN) дає змогу підібрати, подрібнити, спресувати та перевезти за раз 100 «кубів» зеленої маси. Продуктивність — понад півтисячі тонн кормів у день. Працює на це, зокрема, підбирач Powermatic+ з шириною захвату 2 м та швидкісна система подрібнення з 45 ножами. В компанії високопродуктивну машину позиціонують як альтернативу класичним кормозбиральним комбайнам. Технологію заготівлі грубих кормів за допомогою причепів-підбирачів вже апробували десятки українських господарств, що позитивно вплинуло на собівартість виробництва молока.

Також «Пьоттінгер Україна» представив причіпну дискову косарку Novacat 307 Т у модифікації з вальцьовою плющилкою (ширина захвату — 3 м) та 2-роторний валкоутворювач з бічним формуванням валка Eurotop 651 А (робоча ширина — 6,4 м).

На сусідньому стенді АБА «АСТРА» презентував новий бренд на українському ринку — Lucas G. Компанія з 40-літньою історією відома як перший французький виробник змішувачів-роздавачів кормів. В Україну постачатимуться причіпні моделі серії Spirmix L з вертикальними шнеками та бункерами об’ємом від 11 до 17 куб. м. Машини характеризуються посиленим днищем, ножами з вольфрамовим покриттям і протиріжучими ножами, встановленими «навпаки», що прискорює подрібнення та запобігає «налипанню» маси. Як повідомили представники АБА «АСТРА», окрім кормозмішувачів, пропонуються навісні та причіпні подрібнювачі соломи Lucas G серії Raptor.

«Компанію» «Лукасу» на стенді компанії склав ще один француз — телескопічний навантажувач Manitou MLT 735T LSU. Машина оснащується 101-сильним двигуном та гідромеханічною трансмісією з 4 передачами переднього й стількома ж — заднього ходу. Максимальна вантажопідйомність — 3,5 т, максимальна висота піднімання — 6,9 м. Навантажувач пропонується з 2-х річною гарантією та цікавими умовами лізингу.

Універсального помічника на фермі представила також компанія «Цеппелін Україна». «Телескоп» Massey Ferguson 9407 грає в тому ж сегменті, що й Manitou MLT 735T: двигун потужністю 100 к. с., гідростатична трансмісія з двома режимами роботи по дві передачі на кожний, максимальна вантажопідйомність — 3,5 т, висота піднімання — 7 м.

Офіційний дилер Claas, компанія «Конкорд», продемонструвала кормозбиральний комбайн Jaguar нової 800-ї серії. На базі підприємства «Острійківське» аграрії мали змогу ознайомитися з моделлю 860. Під капотом — 428-сильний двигун та механічний привід. Комбайн «нашпиговано» найостаннішими розробками німецьких інженерів. Серед новацій — велика комфортабельна кабіна з концепцією управління CEBIS, ефективна гідравлічна система, система дозування консерванту залежно від вологості маси, прямий привід подрібнювального агрегату з функцією швидкої зупинки, високопродуктивний подрібнювач зерна MULTI CROP CRACKER M тощо.

Ще одну новинку на українському ринку — самохідний змішувач-роздавач кормів SelfLine Premium 2115 німецького виробника Siloking — представила компанія «Успіх-Східна Україна». За допомогою довгого каналу фрези бункер на 15 «кубів» з вертикальним шнеком можна завантажувати кормом з висоти до 5 м. У дію машину приводить 175-сильний двигун. Розташування приводу по центру конструкції підвищує ККД і дає змогу економити пальне. Унікальне трьохточкове шасі з поворотними задніми колесами наділяє Siloking SelfLine високою маневреністю.

Нове рішення для подрібнення соломи продемонструвала компанія «Прогресивні аграрні технології». Американський подрібнювач Roto Grind 760 оснащується унікальною системою різальних пластин у поєднанні з довгими молотами. Така конструкція не лише відрізняється простотою й надійністю, а й потребує менше потужності та менше витрат на обслуговування. Roto Grind адаптовано для подрібнення як тюків і рулонів, так і розпорошених органічних матеріалів, в тому числі вологих. Продуктивність машини становить до 40 т/год.

Ще одна прем’єра відбулася на стенді компанії «Агротехніка». Активний розподілювач сінажу Jumbo ІІ німецького виробника Reck. На відміну від класичних силосних відвалів, агрегат розподіляє вивантажену масу за кілька проходів на рівномірні шари товщиною 10—20 см без «бугорків» та ям. При цьому трава автоматично спушується і добре перемішується. Це скорочує час та витрати пального на розгортання маси та покращує її трамбування, у тому числі біля стінки траншеї. Машина може агрегатуватися як фронтально, так і позаду трактора і приводиться в дію від ВВП. У разі відсутності трактора з переднім валом як опція пропонується гідравлічний мотор. Jumbo вже пройшов бойове хрещення в ТДВ «Терезине» — у господарстві залишилися задоволеними результатом.

Ще одна машина від «Агротехніки» — німецький причіпний змішувач-роздавач кормів BvL V-Mix 20H-2S з 20-кубовим бункером та двома вертикальними шнеками.

Продовжив тему приготування кормів український виробник «Брацлав». Серія КСП включає моделі з бункерами об’ємом 8, 9 та 12 куб. м. Агрегати розроблені у відповідності з європейськими вимогами до подібної техніки і водночас враховують українські умови експлуатації. У зв’язку з чим, зокрема, кормозмішувач має посилені раму та бункер. Перевагою КСП є й невисока порівняно з європейськими виробниками ціна, що робить його оптимальним рішенням для ферм, де потрібна багатофункціональна і водночас надійна та проста в експлуатації машина.

Компанія Versatile, відома в Україні тракторами та комбайнами, має в асортименті і широку лінійку кормозаготівельної техніки та техніки для годівлі ВРХ виробництва російського «Ростсільмашу». На конгресі було представлено тюковий прес-підбирач Tukan 1600 (ширина захвату — 1,6 м) та причіпний кормозбиральний комбайн Sterh 2000 (ширина підбирання трав’яної маси — 2 м).

Білоруська техніка була представлена на стенді компанії «Украгропостач». Йдеться про рулонний прес-підбирач з фіксованою камерою ПР-Ф-180 і тюковий прес-підбирач ПТ-165М виробництва «Бобруйськагромашу» та причіпний кормозбиральний комбайн КДП-3000 (Palesse FT40) — «Гомсільмашу».

Не обійшлося на конгресі й без молоковоза. «Юніверсал Моторз Груп» привіз до Києва молоковоз на шасі TATA LPT 613 (130 к. с.) з цистерною об’ємом 3,5 куб. м. Цистерна виготовляється з нержавіючої сталі марки AISI 304 товщиною 3 мм, що дозволяє протягом кількох годин навіть у спеку зберігати температуру молока. Крім того, як запевнили в компанії, при конструюванні й виготовлені цистерни дотримано всі санітарні норми. В тому числі й щодо зварних швів, що виконані за спеціальною технологією, яка запобігає накопиченню бактерій.

 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 865 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: тваринництво, Versatile, Асоціація виробників молока, виставка, агроконсалтингова компанія «Дикун», молоко, Міжнародний молочний конгрес | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar