MENU

01:00
Tехніка прибуткового саду: які новинки презентували на Дні саду-2014

Всеукраїнська прем’єра садових обприскувачів Berthoud, машини для ультрамалооб’ємного внесення гербіцидів і агрегати для садів інтенсивного типу — під час Дня саду-2014 на Черкащині відбулася демонстрація сучасної техніки садівництва. Високопродуктивні рішення представили «Українська овочева компанія» («UVC»), компанії «Адлер» і «Агростар».

 

Berthoud Fructair — відтепер і в Україні

Французький виробник техніки для внесення засобів захисту рослин розширює присутність на нашому ринку — починаючи з жовтня аграріям поряд з польовими обприскувачами пропонуються садові. Просуватиме машини ексклюзивний дилер Berthoud в Україні житомирська компанія «Адлер».

«Серцем» обприскувача є високопродуктивний насос. Berthoud встановлює на Fructair поршневі насоси власного виробництва. На відміну від мембранних, вони більш надійні. До того ж конструкція не допускає змішування ЗЗР з мастилом. На вибір пропонуються насоси продуктивністю 80 чи 100 л/хв. Максимальний тиск — 40 бар.

Вибрати можна й тип вентилятора. На модифікацію Тс встановлюється вентилятор класичного типу — із заднім всмоктуванням повітря. Fructair Ті оснащується інноваційним вентилятором з переднім всмоктуванням. Така конструкція захищає дифузор від листя, пилу, а також вже розпилених хімікатів.

 

Пропонуються модифікації з баками на 1000, 1500, 2000 і 3000 літрів. Бак виготовляється з надщільного поліетилену. Конусоподібна форма з нахилом уперед допомагає уникати появи осаду. Система ополіскування має дві голівки. Ополіскування штанги і контуру відбувається без повернення рідини в бак. Це особливо важливо в разі незапланованої зупинки (приміром, якщо пішов дощ).

На обприскувач можна замовити розподільчу башту Airline. На відміну від класичних башт, Airline має спеціальну форму, яка дає змогу направляти однакові потоки як направо, так і наліво.

Серед інших опцій — тандемна вісь, що підвищує стабільність руху в колії і на нерівностях, а також шарнірна зчіпка. З нею колеса обприскувача не прокладають додаткову колію, а рухаються вслід за колесами трактора. Крім того, агрегат залишається на прямій лінії до кінця ряду.

Як і інші моделі Berthoud, Fructair потрапляє в преміум-сегмент: не надто «нафарширований» обприскувач обійдеться в суму в районі 19 000 євро. Це значно дорожче продукції багатьох європейських виробників і в 4—5 разів — українських. Однак, як зазначають у компанії, кошти, зекономлені на пальному, ЗЗР, ремонті, а також 10-річний термін експлуатації роблять машину вигідною інвестицією.

 

Undavina — для ультрамалооб’ємного внесення гербіцидів

«Українська овочева компанія» представила в роботі агрегат Undavina 600. Призначений він для внесення гербіцидів під дерева і кущі. Особливість конструкції — запатентована  система  ультрамалооб’ємного внесення препаратів. Це підвищує адресність і економію використання ЗЗР при низьких затратах часу на дозаправку та обслуговування.

 

Принцип роботи полягає в подачі концентрованого розчину гербіциду на розпилюючий диск штанги. Використання диска дає змогу отримати рівномірне покриття всієї площі обприскування. Захисний кожух запобігає потраплянню хімікатів у повітря і осідання на стовбурах дерев.

Агрегат оснащується баками різного об’єму та кількома видами дисків. Норма внесення — від 4 до 30 л/га. Ширина міжряддя може регулюватися від 1,5 до 4 м.

Ще одна перевага — простота конструкції та її невелика вага. Це дає змогу встановити Undavina на квадроцикл чи міні-трактор. Причому наявність передньої навіски необов’язкова — бак може кріпитися ззаду трактора. Ціна агрегату — від 5900 євро.

Також «Українська овочева компанія» представила причіпний садовий обприскувач італійського виробника Bargam серії AT (заголовне фото). На вибір пропонуються модифікації з різним об’ємом бака (до 3300 л), системами розпилення, іншими опціями. Агрегати оснащуються високопродуктивними насосами, системою потрійної фільтрації, більш потужні модифікації — подвійним гідрозмішувачем.

При ціні від 10 000 євро Bargam AT може стати оптимальним рішенням не лише для великих, а й середніх господарств, де потрібно кілька машин.

 

Плодова стіна

Популярна в Європі технологія садів інтенсивного типу — плодова стіна — викликає інтерес і в українських садівників. Високий ступінь механізації дає змогу скоротити затрати ручної праці, витрату ЗЗР, а також економити час на обробіток.

В Україні комплекс технічних рішень для інтенсивного садівництва пропонує компанія «Агростар». Комплекс включає набір машин, основними з яких є три.

Перша — контурний обрізувач, призначений для формування плодової стіни в різні періоди вегетації дерев. Пропонуються агрегати італійського виробництва. Обрізувач BMV FL800PC характеризуються посиленою конструкцією. Оснащується змінними робочими органами: дисками — для обрізування гілок товщиною понад 35 мм і ріжучими сегментами — для молодих дерев з гілками діаметром до 35 мм. У стандартній комплектації передбачено гідравлічне управління вертикальною і верхньою горизонтальною рамами. Машина поставляється в комплекті з системою незалежного гідроприводу від валу відбору потужності трактора.

 

Інша модель — FA.MA CMA 250 — забезпечує обрізування гілок до 40 мм у діаметрі. Особливістю машини є комплектація рамами для прорізування «вікон» у кронах дерев — таким чином під час формування крон можна повністю обходитися без ручної праці.

Другий елемент комплексу — машина для механічного проріджування зав'язі без застосування хімічних препаратів. «Агростар» поставляє модель Darwin німецького виробника FruitTec. Проріджування здійснюється за рахунок пластикових шнурів, що обертаються на вертикальному шпинделі. Машина може працювати від штатної гідросистеми трактора типу МТЗ-80 і оснащується електронним блоком управління, який забезпечує точне налаштування частоти обертання шпинделя і її підтримування незалежно від роботи двигуна трактора.

 

Третя машина — тунельний обприскувач. Модель TR200 виробництва італійської компанії Bertonі оснащений запатентованою системою внесення ЗЗР за допомогою повітряного потоку, що генерується вентиляторами, розташованими на кожній із бічних панелей. Збирання і повторне використання робочого розчину забезпечується системою рециркуляції і фільтрації, що дає змогу економити в середньому 50% препаратів. У стандартній комплектації обприскувач оснащується фібергласовим баком на 1500 літрів, а також електронною системою постійного тиску робочого розчину. 

Категорія: Новини техніки | Переглядів: 904 | Додав: evgeniu | Теги: садові обприскувачі, техніка садівництва, Berthoud Fructair, агрегати для садів інтенсивного тип, машини для ультрамалооб’ємного внес | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar