MENU

01:34
Техніка якісного корму: що цікавого показав KUHN на Голландському дні молока-2014

В рамках Голландського дня молока, що днями відбувся в Київській області на базі господарства «Розволожжя», французький виробник сільгосптехніки показав лінійку актуальних на українському ринку високопродуктивних машин для заготівлі кормів. Зокрема, представникам молочнотоварних господарств з різних куточків України були продемонстровані інноваційні рішення KUHN в косінні та підбиранні трав, а також заготівлі кукурудзяного силосу.

Косіння

Французький виробник пропонує широкий асортимент барабанних та дискових косарок, комбінацій косарок, а також косарок-плющилок — оптимальне рішення підберуть як дрібні фермери, так і середні та великі господарства.

На Голландському дні молока компанія «КУН-Україна» продемонструвала причіпну косарку-плющилку з центральною тягою FC 353 RGC. Агрегат оснащується косарною балкою з сімома дисками. Їх овальна форма забезпечує чисте розшарування зрізаної трави, а також убезпечує від ризику забивання механізму на густих посівах. Конструкція ріжучого апарата дає змогу витримувати великі навантаження, а система PROTECTADRIVE захищає механізм зубчастої передачі в разі зіткнення з каменем чи іншими твердим предметом.

Агрегат оснащується вальцьовою плющилкою. Рух ребер, що сходяться по спіралі від країв до центру, плющить рослини як в повздовжньому, так і поперечному напрямку. Таке «подвійне» плющення підвищує ефективність і «м’якість» обробки рослини. Як результат — стебла і листя висихають одночасно, що покращує якість корму.

Серед інших технічних рішень — зчіпка з новим поворотним редуктором GYDRODINE з вбудованим масляним насосом, що підвищує надійність вузла, а також маневреність косарки; плаваюча підвіска CONSTANT FLOAT з великим діапазоном руху для максимально точного копіювання поверхні; низький центр ваги, широка площа опори агрегату та колеса великого діаметру для стійкої роботи на схилах і нестабільних ґрунтах.

FC 353 RGC має робочу ширину 3,5 метра. Ширина валка — 1,2—2,7 метра. Оптимальна потреба в потужності — 80—100 кінських сил.

Підбирання

Як і в сегменті косарок, є що вибрати у французького виробника і з прес-підбирачів. KUHN пропонує рулонні машини з фіксованою та змінною камерами, агрегати для формування великих квадратних тюків, обмотувальники та їх комбінації з прес-підбирачами.

Представлена модель FB 119 є базовою в лінійці прес-підбирачів з фіксованою камерою. Проста надійна машина оснащується підбирачем з шириною захвату 1,67 метра з конструкцією OPEN THROAT, що забезпечує рівномірну подачу навіть великих обсягів маси в пресувальну камеру. Ексклюзивна система з 14 роликів BaleTrack з рифленим профілем в поєднанні з системою PowerLoсk гарантують оптимальний натяг і пресування для формування максимально щільних рулонів діаметром 1,25 метра.

Інша модель — VB 2160 — належить до лінійки прес-підбирачів зі змінною камерою, що дає змогу отримувати рулони діаметром від 80 сантиметрів до 1,6 метра. Ширина захвату залежно від модифікації — 2,1 чи 2,3 метра. Підбирачі шириною 2,3 метра — маятникового типу для кращої циркуляції маси та більш акуратного підбирання. Інша конструкційна особливість — стрічково-вальцьовий механізм пакування, який дозволяє регулювати щільність рулону, при чому робити це з блока управління з кабіни трактора. VB 2160 можна замовити з подрібнювачем трави.

Заготівля силосної кукурудзи

Учасники Голландського дня молока мали змогу оцінити й навісний силосозбиральний комбайн МС 90 S TWIN. Двохрядковий агрегат характеризується компактними розмірами та високою продуктивністю — в оптимальних умовах він спроможній зрізати та подрібнити 50 тонн силосної кукурудзи за годину. Навантаження на день — до 10 гектарів, що підійде для невеликих господарств.

Комбайн забезпечує високу якість подрібнення (4 чи 6 міліметрів), а також плющення зерна. Агрегат працює на міжряддях 65, 71 чи 75 сантиметрів. Інша важлива перевага комбайна — порівняна невисока потреба в потужності (оптимально — 80—100 кінських сил).

Окрім двохрядкових, виробник пропонує в лінійці МС одно- та чотирьохрядкову моделі.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 542 | Додав: evgeniu | Теги: KUHN, Голландський день молока-2014. інно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar