MENU

10:29
Сьогодні нам 57 років
Сьогодні, 57 років тому, 22 вересня 1959 року була створена Західна дослідна станція механізації сільського господарства. В 1964 році на базі станції було створено Західне відділення Українського науково-дослідного інституту механізації сільського господарства.

Мінялися назви установи, однак не мінялися її спеціалізація, підпорядкування галузевому науковому закладу у м. Києві та місцезнаходження: с. Підгірне, Пустомитівського району Львівської області.
 З останньою  назвою «Західний науково дослідний центр інженерії агротехнологічних систем Національного наукового центру «Інститут механізації, електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук» наукову установу в 2011 році було реорганізовано, шляхом приєднання, на правах відділу, до Інституту сільського господарства Карпатського регіону, с. Оброшене, Пустомитівського району Львівської області.
 З 17 науковців, що були в штатному розписі установи, на час реорганізації, у Відділі механізації залишилося  лише 8. За Відділом механізації залишилися ті ж самі напрямки досліджень, які лягли в основу трьох тематичних наукових робіт, що фінансуються з державного бюджету. Колектив Відділу механізації гордиться своїм походженням і підтримує родинні стосунки з Національним науковим центром «ІМЕСГ»
За 57 років нашого існування, було розроблено чимало наукових розробок, на 27, з них отримано наукові патенти.  До сьогоднішнього дня сільськогосподарські товаровиробники використовують наші останні розробки.
Колектив Відділу механізації бажає собі у цей день перш за все вистояти перед зазіханням окремих бізнесових структур на нашу територію і приміщення, витримати безгрошів’я і вірити, що кращі часи попереду.
Категорія: Новини відділу | Переглядів: 799 | Додав: Alex | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar