MENU

13:30
Скрутне економічне становище спонукає фермерів активно вирізати корів

Несприятливі економічні умови спонукають фермерів до активного скорочення поголів'я. Деякі ферми взагалі припинять своє існування. Про це повідомили в аналітичному відділу компанії «Дикун».
 

За інформацією Асоціації виробників молока на сьогодні ТОВ СГП «Агрос-Віста» вже почали вирізати стадо (в 2014 р. — 260 голів), СТОВ «Славутич» — зменшать в половину (на сьогодні 120 голів). Ще багато ферм повідомили про наміри вирізати частину або все стадо.

Проте значного зниження ціни на внутрішньому ринку очікувати не варто. Закупівельні ціни опустяться не більше ніж на 5%.

Основні обсяги забою підуть на експорт. Цей канал наразі є вигіднішим. Середня ціна реалізації мороженої яловичини на зовнішні ринки складає близько 54,4 грн/кг, тоді як в Україні пропонують не більше 42 грн. При цьому ціна коригується в залежності від гривні, як останнім часом дешевшає.

За одинадцять місяців 2014 року на зовнішні ринки було поставлено 35% ВРХ мороженого, свіжого та охолодженого — 21 497 тонн. Імпорт по цих групах не перевищив 2 тис. т.

Втім, від такої ситуації зможуть виграти дрібні переробники. Зростання пропозиції та купівля ВРХ на договірних умовах зможе утримати їх на плаву та дозволить не зупиняти потужності.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 468 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: аналітика, скорочення поголів'я, яловичина, фермер, молоко, ВРХ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar