MENU

16:07
Шведські вчені розробили новий метод експрес-заморожування овочів
Морозная свежестьЗа твердженням експертів, заморожені овочі добре зберігають практично всі поживні речовини. Проте все ж є один серйозний недолік - продукти, довгий час знаходяться в заморожуванні, після приготування виглядають вельми неапетитно. Вирішити цю проблему взялася група фахівців зі Швеції на чолі з професором Федеріко Гомесом.

Суть їх розробки - включення в технологічний ланцюжок по заморожуванню продуктів глюкоцила або трихолоза - природного ферменту, що міститься в деяких багаторічних рослинах. Саме він допомагає їм виживати в сильні морози, оберігаючи тканини від загибелі. Ідея, підказана вченим самою природою, блискуче підтвердилася.
Перед глибоким заморожуванням овочі і фрукти поміщаються в розчин глюкоцила, після чого через нього пропускається слабкий електроімпульс. Завдяки електричному розряду, пори рослин розширюються і вони більше вбирають водно-глюкоциловой суміші. Наступний етап - безпосередньо заморожування. Як показали досліди, витягнуті з морозильника продукти після розморожування виглядали так, неначе їх тільки що зібрали з грядки.


Федеріко Гомес і його колеги вправі розраховувати, що розроблена ними технологія буде затребувана насамперед фермерами, що спеціалізуються на вирощуванні зелені, зокрема, листового салату і брокколі.

 

Категорія: Новини технологій | Переглядів: 644 | Додав: evgeniu | Теги: Федеріко Гомес, трихолоза, технологія заморожування, глюкоцил | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar