MENU

14:53
Сферу безпечності та гігієни кормів в Україні планують гармонізувати із законодавством ЄС

28 липня у Верховній Раді зареєстрували законопроект №4280а-1 «Про безпечність та гігієну кормів». Законопроект розроблено з метою гармонізації законодавства України до європейських вимог у сфері безпечності та гігієни кормів.

Ініціатором проекту закону виступили Ксенія Ляпіна, Олександр Мирний та Ірина Горіна. Нині із законопроектом ознайомлюється комітет з питань аграрної політики та земельних відносин.

«Розроблення законопроекту обумовлено у тому числі й тим, що питання виробництва, експорту, імпорту, використання, пакування, маркування, транспортування, зберігання та введення в обіг кормів, кормових добавок та преміксів в Україні законодавчо не врегульовано. Це створює великі ризики для здоров’я людини під час споживання харчових продуктів тваринного походження», ― зазначається у пояснювальній записці.

Завданнями проекту Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» є приведення у відповідність термінології з метою забезпечення гармонізації із законодавством ЄС, встановлення чітких положень щодо видів правопорушень та міри покарань, створення єдиного контролюючого органу, скасування дозвільних процедур та реєстрації, яких не існує в ЄС, встановлення вимог до процедур державного контролю кормів, встановлення механізму саморегуляції операторами ринку на основі загальних вимог законодавства щодо гігієни кормів.

Згідно з пояснювальною запискою, реалізація запропонованих законопроектом норм зменшить корупційну складову під час виробництва і обігу кормів та захистить кінцевих користувачів від недобросовісної виробничої політики.

«Прийняття законопроекту дасть можливість створити умови для розвитку ринку кормів в Україні, що, зокрема сприятиме зростанню обсягів виробництва якісних кормів, а також надасть можливість зменшити фінансове та адміністративне навантаження на операторів ринку. Крім того, прийняття проекту підвищить рівень захисту здоров’я тварин», ― йдеться у записці.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 512 | Додав: evgeniu | Теги: Про безпечність та гігієну кормів, корми, закон України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar