MENU

01:27
Семінар "Стратегія ведення селекційного процесу та удосконалення української червоно-рябої молочної породи великої рогатої худоби"
В Інституті розведення і генетики тварин НААН відбувся науково-практичний семінар "Стратегія ведення селекційного процесу та удосконалення української червоно-рябої молочної породи великої рогатої худоби"

В Інституті розведення і генетики тварин НААН відбувся науково-практичний семінар "Стратегія ведення селекційного процесу та удосконалення української червоно-рябої молочної породи великої рогатої худоби".

 

15 жовтня 2014 року в Інституті розведення і генетики тварин НААН відбувся науково-практичний семінар "Стратегія ведення селекційного процесу та удосконалення української червоно-рябої молочної породи великої рогатої худоби", організований спільно з Республіканською школою підвищення кваліфікації спеціалістів АПК.

Під час роботи семінару обговорювались питання загальних світових тенденцій селекційної справи в молочному скотарстві та Україні, стану розвитку основних молочних порід у нашій країні та перспектив. Відзначено, що популяція української червоно-рябої молочної породи досить чисельна, характеризується високим рівнем молочної продуктивності, забезпечує до 30 % валового виробництва молока в Україні та потребує подальшого селекційного поліпшення.

У роботі семінару взяли участь віце-президент НААН Бащенко М.І., Директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики України Гетя, А.А., начальник відділу зоотехнії та ветеринарної медицини апарату Президії НААН Костенко О.І., наукові працівники наукових установ Відділення зоотехнії НААН, представники аграрних закладів, керівники і спеціалісти племінних підприємств та господарств із розведення молочної худоби Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей, державних підприємств дослідних господарств мережі НААН, всього – 36 осіб.

Академік НААН Бащенко М.І зосередив увагу присутніх на необхідності приведення вітчизняної системи селекції у тваринництві у відповідність до міжнародних стандартів на основі розробленої вченими Академії нової структури племінної служби та організаційної реалізації селекційного процесу.

Гетя А.А. підкреслив необхідність імплементації європейського законодавства з селекційної роботи для подальшого вдосконалення організаційної основи управління у тваринництві України.

За підсумками роботи прийнято рішення, в якому схвалено організаційні підходи стосовно реформування системи селекції у тваринництві України. Першочерговим завданням визначено збільшення активної частини породи, розширення централізованої автоматизованої бази селекційних даних, необхідність інтенсифікації селекційного процесу та використання бугаїв-поліпшувачів.

Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 526 | Додав: evgeniu | Теги: українська червоно-ряба молочна пор, корова, ВРХ, НААН, семінар, ведення селекційного процесу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar