MENU

15:21
Румунська InterAgro закрила свої заводи з виробництва добрив

У всьому винен МВФ. Румунська компанія InterAgro закрила свої заводи з виробництва добрив. Причина - різке зростання цін на газ, який використовується в якості сировини. Глава компанії Іоан Нікулае заявив, пише О. Обухів (ria.ru), що влада країни, потураючи Міжнародному валютному фонду, на корені руйнують румунську хімічну промисловість. 

Проблема в тому, що місцеві чинуші по нацьковування МВФ вирішили «лібералізувати газовий ринок країни». У результаті, за подсчі Етам Нікулае, газ стане втричі дорожче вже в найближчий рік - з 145 до 400 доларів за тисячу кубометрів. 
Глава InterAgro нарікає, що такому взл ету цін протистояти не в силах ніхто. Що і спонукало його згорнути стало безперспективним виробництво добрив. А адже це була одна з бюджетоутворюючих галузей економіки Румунії. Місцеві бізнесмени впевнені в тому, що МВФ хоче, щоб наступної збанкрутілої країною Європи стала Румунія. Для них став тривожним дзвіночок, коли вони дізналися, що буквально днями найбільший в Литві споживач газу - завод Achema (єдиний виробник азотних добрив в Литві, Латвії та Естонії) - частково вже зупинив виробництво через високі ціни на паливо. Справа дійшла до того, що, працюючи на повну котушку, завод добрив приносить аж ніяк не прибуток, а спад. Тому, не чекаючи втрат, Іоан Нікулае і вирішив закрити вже неприбутковий бізнес. 
Старожили згадують: за всі 40 років, коли країною керував диктатор Чаушеску, такого неподобства не було. Виходить, що він був куди більш компетентним, ніж нинішні сучасні володарі Румунії. Самі нічого не можуть, якщо тільки ... танцювати під чужу дудку. Не важко здогадатися, під чию.
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 543 | Додав: evgeniu | Теги: добрива, InterAgro, завод | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar