MENU

15:24
Робота, результат, унікальні та перевірені часом рішення

Робота на результат: техніка Claas для отримання якісного сінажу та силосу

Поле сільгосппідприємства імені Воловікова на Рівненщині, стало полігоном для випробування техніки від світових виробників. На карту ставили якість, технології і сервіс. Суддями були фермери, що приїхали на Національний день ферми.

В битві технологій участь взяв один зі світових лідерів — німецька компанія Claas. Вона розширює присутність на українському ринку. Успіх тракторів та зернозбиральних комбайнів планується повторити й у сегменті машину для заготівлі кормів.

Першу техніку «Клаас» на підприємстві імені Воловікова придбали десять років тому. Сьогодні мають вже більше тридцяти одиниць. Керівник господарства Василь Голубінка підкреслює: на сьогодні аграрію непросто зробити вибір, наприклад, між «Клаасом» та великою кількістю інших виробників техніки. Ключовим стає комплекс факторів, серед яких — якісний сервіс.

Василь Голубінка, генеральний директор СГП імені Воловікова

Це приблизно, що порівнювати «Мерседес» та БМВ. При виборі того чи іншого партнера має значення, наскільки сервісна служба оперативно працює, наскільки обслуговування відбувається технічно грамотно. І, що гріха таїти, емоційна складова також присутня.

Техніку в господарство постачає «ЕрідОн Тех» — офіційний дилер «Клаас» у Рівненській, Житомирській, Черкаській, Полтавській областях. Окрім продажу, компанія займається впровадженням сучасних систем менеджменту.

Іван Паламар, маркетолог, продукт-менеджер, «КЛААС Україна»

Це стосується перш за все оснащення техніки системами реєстрації даних, передача їх на центральний сервер і відповідно обробка з метою прийняття правильних управлінських рішень, аби вдосконалити якість технологічних процесів.

Робота з клієнтами передбачає також обслуговування техніки. Відповідно до німецьких стандартів сервісна служба повинна бути не далі, ніж за сто кілометрів від господарства. В зв’язку з цим «Ерідон Тех» відкрив ще два центри: в Житомирі та Умані Черкаської області.

Іван Міхаліна, директор «Ерідон Тех»

Як тільки техніка зламалася, в нашу сервісну службу надходить сигнал. Спеціаліст на обладнаній машині виїжджає в господарство. Якщо якоїсь оригінальної запчастини не виявилося на складі, в нас налагоджені поставки авіацією із заводу-виробника. Тому техніка, як правило, працює без простоїв.

«Ерідон Тех» пропонує й низку фінансових інструментів, щоб високопродуктивні машини Claas могли дозволити собі невеликі господарства.

Іван Міхаліна, директор «Ерідон Тех»

Пропонуються пільгова кредитна ставка, компенсація кредитної ставки. На сьогодні є багато зручних фінансових механізмів.

Щодо заготівлі кормів, Claas реалізує комплексний підхід до організації технологічного процесу. В компанії переконані: узгоджені між собою за параметрами машини працюватимуть більш ефективно. Кожна частина комплексу, виконавши технологічну операцію, створює оптимальні умови для якісного виконання наступних.

Що й було продемонстровано на полі на прикладі причіпної косарки Disco 3100 ТRC, валкоутворювача Liner 1750 та кормозбирального комбайна Jaguar 850. Техніка не перший рік працює в господарствах й отримала високі оцінки за надійність та продуктивність роботи.

Поряд з перевіреними рішеннями «Клаас» щороку пропонує нові. В Україну розпочалися поставки модернізованих «Ягуарів». А на Національному дні ферми відбулася презентація прИчепа-підбирача Cargos 9500.

Наталія Сергєєва, продукт-менеджер кормозаготівельної техніки, «КЛААС-Україна»

Це комбінований причіп, який дозволяє заготовляти сінаж, а також використовуватися як транспортний засіб для перевезення кукурудзяного силосу чи деревної щепи. За добу такий причіп може заготовити 400—450 тонн сінажу. Така технологія найбільш адаптована для господарств, які мають поряд з фермами площі трав,  а також для господарств з невеликим поголів’ям, які заготовляють до 500 тонн сінажу на день.

Перше півріччя для Claas в Україні, як і для інших учасників ринку, було важким. Однак у другому півріччі та в наступному році в компанії очікують на потепління.

Іван Паламар, маркетолог, продукт-менеджер, «КЛААС Україна»

Всі ми сподіваємося на те, що стабілізується політична стабілізація, тому що вона відображається на економіці. Стабілізується економіка, сільське господарство запрацює стабільно. І ми разом із сільським господарством сподіваємося розвиватися.

Присутній на Національному дні ферми представник центрального офісу «Клаас» Гаральд Кацендорн не приховував оптимізму — йому сподобалася реакція фермерів на показ техніки. Гість з Німеччини переконаний: Україна має потенціал, а входження до ЄС створить нові можливості. В тому числі для сільського господарства.

Гаральд Кацендорн, регіональний менеджер з продажу, корпоративний маркетолог, CLAAS KGaA mbH

Україна вже сьогодні є потужною з точки зору сільського господарства. Вона себе повністю забезпечує продуктами харчування, а також ще приблизно двадцять мільйонів людей. Щодо потенціалу України, то він дуже великий, його потрібно використовувати. «Клаас» і Україна — разом.

http://agravery.com/ua/show/robota-na-rezultat-tehnika-claas-dlja-otrimannja-jakisnogo-sinazhu-ta-silosu
Категорія: Фоторепортажі | Переглядів: 660 | Додав: evgeniu | Теги: силос, сінаж, claas | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar