MENU

15:02
Ректори аграрних ВНЗ наполягають на підпорядкуванні тільки Мінагрополітики
В Умані, за участі Міністра агарної політики та продовольства України Ігора Швайки, відбулося перше засідання Ради ректорів вищих аграрних навчальних закладів України, по закінченні якої була прийнята спільна заява.

Зокрема, у заяві зазначається пріоритетність розвитку аграрного сектору економіки та обґрунтовується необхідність збереження аграрної галузевої освіти. Рада ректорів наполягає на безумовному виконанню положень Закону України «Про вищу освіту» стосовно надання можливості функціонування аграрної освіти, а також – виконанню вимог Бюджетного Кодексу України щодо фінансування аграрних вищих навчальних закладів. Крім того, зазначається про необхідність об’єднання всіх навчальних закладів аграрного спрямування разом з їх відокремленими структурними підрозділами в єдину мережу під керівництвом Міністерства аграрної політики та продовольства України.
Тому, Рада ректорів, підтримуючи позицію Міністра Ігора Швайки, що агарна освіта має бути галузевою, наполягає на необхідності припинення спроб тиску на аграрні вищі навчальні заклади з метою зміни їх підпорядкування і передачі до сфери управління непрофільного Міністерства освіти і науки України.
Ректори впевнені, що запропоновані заходи будуть сприяти розвитку аграрного сектору економіки України, якісній підготовці фахівців-аграріїв та ефективному використанню бюджетних коштів.
 
Прес-служба Мінагрополітики
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 529 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Мінагрополітики України, освіта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar