MENU

16:51
Проведено перевірку державного підприємства «Дніпропетровське обласне підприємство по племінній справі у тваринництві «Облплемпідприємство»
img24107_1-3_Stopka_s_dokumentami_proverka.jpg
У ході планового аудиту відповідності діяльності державного підприємства «Дніпропетровське обласне підприємство по племінній справі у тваринництві«Облплемпідприємство» за період 2013 рік та І квартал        2014 року підрозділом внутрішнього контролю встановлені факти порушень вимог законодавства щодо здійснення фінансово-господарської діяльності, законності і достовірності фінансової звітності та правильності ведення бухгалтерського обліку.

При укладанні і виконанні договорів про спільний обробіток земельних ділянок, встановлено штучне заниження частки підприємства, що призвело до нерівного розподілу отриманого прибутку та фінансових втрат.
За відсутності належних правовстановлюючих документів на майно та земельні ділянки, підприємство не забезпечувало реалізацію повноважень з управління, розпорядження та користування будівлями і земельними ділянками, які знаходились в його користуванні, що стало причиною їх неналежного утримання, псування та часткового знищення.
Аудитом встановлені факти безоплатної передачі та необґрунтованого, без відповідних погоджень з Мінагрополітики України, списання генетичних ресурсів.
Встановленні численні порушення касової дисципліни, незаконне списання паливно-мастильних матеріалів. Внаслідок неналежного ведення претензійно-позовної роботи щодо стягнення поточної дебіторської заборгованості та пропуску строків позовної давності, підприємству нанесено значних збитків.
З метою підвищення рівня внутрішнього контролю, запобігання фактам неефективного і нерезультативного використання коштів та майна державними підприємствами Мінагрополітики України, вживаються заходи спрямовані на забезпечення належного рівня координації діяльності підпорядкованих державних підприємств, установ та організацій.
Матеріали внутрішнього аудиту державного підприємства «Дніпропетровське обласне підприємство по племінній справі у тваринництві «Облплемпідприємство» направлено до Генеральної прокуратури України для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 613 | Додав: evgeniu | Теги: АПК, порушення, законодавство, Облплемпідприємство, здійснення фінансово-господарської | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar