MENU

16:49
При Мінагрополітики України створено підгрупу при робочій групі з розвитку та регуляції галузі свинарства
 
images.jpeg
В робочій групі з розвитку та регуляції галузі свинарства Департаменту тваринництва Міністерства аграрної політики та продовольства України створено нову підгрупу. Її члени працюватимуть над дерегуляцією законодавства в сфері управління натуральними добривами та їх впливу на навколишнє середовище.
Рішення про створення підгрупи було прийнято під час круглого столу в рамках програми Робочої групи із розвитку та регуляції галузі свинарства. У засіданні брали участь представники Мінагрополітики України, Мінприроди України, свинарського бізнесу та комерційних компаній, які працюють у сфері переробки відходів. Організатором круглого столу виступила Асоціація свинарів України (АСУ). Захід відбувся за підтримки «Проекту Агроінвест».
Під час круглого столу члени робочої групи обговорили проблеми санітарних зон свиногосподарств, а також видалення та утилізації гною.
За словами Артура Лози, президента АСУ, діяльність свинокомплексів у цій сфері потребує регулювання, а саме усунення невідповідностей та застарілих норм.
Він додав, що недосконалість українського законодавства у сфері управління натуральними добривами є фактором ризику для діючих свинокомплексів та заважає свинарству розвиватись швидкими темпами.
«Інвестиційна привабливість галузі досить висока. Притік інвестицій залежить від прозорості і зрозумілості законодавства, яке регулює сферу діяльності підприємства. Тому це один з критеріїв інвестиційної привабливості українського свинарства», — додав президент АСУ.
Михайло Соколов, партнер юридичної компанії «Кєсарєв Консалтинг», зазначив, що варто вивчити законодавчу базу ЄС, яка стосується менеджменту, утилізації та видалення гною. На його думку, це допоможе знайти прогалини в українському законодавстві.
У рамках Робочої групи із розвитку та регуляції галузі свинарства на даний момент діє три проекти. Це дерегуляція законодавства, перегляд законодавчої бази в сфері племінного свинарства та перегляд підходів до взаєморозрахунків за туші між виробниками і переробниками.
Нова підгрупа діятиме в рамках проекту з дерегуляції.
Категорія: Новини уряду, управлінь та організацій | Переглядів: 489 | Додав: evgeniu | Теги: законодавство, свинарство, АПК, Міністерства аграрної політики та п | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar