MENU

14:14
Подробиці про новий український комбайн ХТЗ 3085
Проаналізовано модель поки ще фінського комбайна, який цього року почне випускати ХТЗ, і який з наступного року стане на конвеєр.
Як вже розповідалось, прототипом ХТЗ 3085 став фінський Sampo Rosenlew 3085 Superior. В українській версії його чекає ряд модернізацій, зараз фінська сторона адаптує модель до потреб вітчизняних аграріїв, однак основоположні принципи - збережуться.


Орієнтовний дизайн комбайна ХТЗ 3085 можна побачити на головній фотографії.
"Батько" - Sampo Rosenlew 3085 Superior.
Отже, Sampo Rosenlew 3085 Superior: на фінську версію встановлюються 6-циліндрові двигуни AGCO Sisu Power потужністю 250 к.с. Українська версія додасть в потужності 10 к.с. Двигун розташований в задній частині комбайна, а для запобігання попадання пилу і бруду, на двигуні встановлений захисний капот.
У парі з двигуном - гідростатична трансмісія; є можливість реалізації повного приводу. Жорсткий міст дозволяє встановити колеса з шириною до 1050 мм. Коротку відстань між осями забезпечують комбайну хорошу маневреність.
Швидкість і напрямок руху комбайна регулюються багатофункціональним важелем.
Підвищена продуктивність для різних кліматичних зон
Верхня сепарація:
Циліндр-сепаратор
Комплект пластин ворошіння, змінюваний кут нахилу соломотряса
Розвантажувальний шнек закритого типу
Подовжені решета
Новий тип взаємозамінних решіт
Спеціальна система домота для сухих умов збирання
Різні типи підбарабань
Зернозбиральний комбайн Sampo-Rosenlew 3085 Superior обладнаний системою попереднього обмолоту TS (подвійна сепарація), яка забезпечує більш якісний обмолот і високу продуктивність.
Система попереднього обмолоту забезпечує рівномірний розподіл потоку обмолочуваної маси і тим самим дозволяє барабану працювати більш ефективно.
Як стало відомо барабан попереднього обмолоту має діаметр 400 мм і обертається з тією ж швидкістю, що й основний барабан. За рахунок меншого діаметру, його відцентрова швидкість складає 80% від швидкості основного барабана. Таким чином розподіляється потік обмолочуваної маси, що йде на барабан обмолоту.
В ідеальних умовах, до 40% обмолоту виконує барабан попереднього обмолоту.
Барабан обмолоту має 8 бичів. Великий діаметр барабана обмолоту і його конструкція, при якій основна маса зосереджена на зовнішній окружності, забезпечує легке і акуратне відділення зерна, стабільність і стійкість до перевантажень.

Диски кріплення бичів барабана мають суцільнолиту конструкцію. Бичі зі зворотної сторони мають гладку поверхню, що запобігає налипання бруду.
При збиранні кукурудзи, простір між бичами закривається спеціальними пластинами. Для роботи на рисі розроблений спеціальний комплект для переобладнання молотильного пристрою.
Система додаткового обмолоту повертає непросіяного через зернове решето залишки класів і зерна назад, на решітний стан. Маса, що подається з системи додаткової обмолоту за допомогою щіток, прикріплених до нижньої частини соломотряса, рівномірно розподіляється по всій ширині решета.
За кількістю хлібної маси, що спрямовується на додатковий обмолот, можна стежити за допомогою монітора втрат. Для цього на системі додаткової обмолоту встановлюється датчик.
Подбарабанье складається з 9 пластин. При роботі підбарабання вібрує, і зерно прокидається через прути, закріплені на пластинах. Завдяки цьому підбарабання не забивається. Регулювання зазору між подбарабаньем і барабаном обмолоту здійснюється з кабіни. Для роботи в сухих умовах, компанія Sampo-Rosenlew розробила спеціальне підбарабання з більш частими прутами.
Переднє підбарабання і основне підбарабання регулюються незалежно один від одного.
Комбайн має шість 4-каскадних клавіш соломотряса, які утворюють три робочі пари. Знизу клавіш соломотряса розташований лоток, який можна легко дістати для очищення через люк, розташований в задній частині комбайна.
Верхнє і нижнє решета двокомпонентні, кожен має свою незалежне регулювання. Решета і лотки клавіш соломотряса легко витягуються для очищення.
Для збільшення продуктивності соломотряса, на комбайні встановлений циліндр-ворошитель CSP. Він рівномірно розподіляє солому по всій ширині соломотряса. Кут нахилу пальців циліндра-ворошителя може бути відрегульований залежно від умов збирання. Швидкість обертання циліндра-ворошителя - 131 об / хв.
При роботі у важких умовах, комбайн може бути обладнаний пластинами-ворошителя.
Як повідомляється, комбайн оснащений розвантаженням закритого типу, має один шнек більшого діаметра для транспортування зерна до розвантажувального шнеку і кутовий редуктор, який дозволяє розвантажувального шнеку робити розвантаження під будь-яким кутом.
Про заповнення бункера сигналізують два датчика. Перший оповіщає про заповнення бункера наполовину, другий про те, що бункер заповнений повністю. Стежити за завантаженням бункера можна через оглядове вікно, розташоване на задній стінці кабіни комбайна.
Розвантажувальний шнек просто знімається, що значно спрощує роботу з його очищення.
На зернозбиральні комбайн можна встановити одну з двох моделей соломоподрібнювача - зі швидкістю обертання ножів 3300 об / хв. або 3900 об / хв. При необхідності, соломоподрібнювач можна відключити. Якщо на комбайні не встановлений соломоподрібнювач, його можна обладнати Валкоукладчик.
Кабіна комбайна Sampo Rosenlew 3085 Superior - SR-Deluxe - представник новітнього дизайну, простора, ергономічна, з хорошою звукоізоляцією і оглядовістю. Датчики та монітори розташовані на рівні очей з правого боку на стійці. Найбільш часто використовувані органи управління розташовані на консолі в межах легкої досяжності.

Вибір підстроювань багатофункціонального важеля, керма і сидіння дозволяють налаштувати робоче місце відповідно до індивідуальних вимог оператора.
Багатофункціональним важелем проводиться керування жаткою і розвантажувальним шнеком прямо з кабіни, а також управління швидкістю і напрямком руху комбайна, рухом і швидкістю мотовила.
Кабіна комбайна Sampo-Rosenlew 3085 обладнана кондиціонером, триступінчатим вентилятором, обігрівачем, магнітолою з CD і MP3 програвачем, розеткою (12В), сходами з пристроєм повороту і т.д.
У кабіні може бути встановлений монітор втрат LH500 Plus (стандартна комплектація) і LH500 Maximum.
Фінський Sampo Rosenlew 3085 Superior оснащується жниварками власного виробництва. Його клон - ХТЗ 3085, цілком ймовірно, будуть оснащувати українськими жатками, можливо, в т.ч. і виробництва «Бердянських жаток».
Вже цього року буде випущена пілотна партія ХТЗ 3085, в 2016 планується виготовити серійну партію в 200 комбайнів, а до 2018 планується вийти на виробництво близько 500 комбайнів на рік.

 
Технічні характеристики 
SR 3085 Superior 
Мотовило
Діаметр - 1,05 м 
Діапазон обертів - 0 ... 50 об / хв
Циліндр обмолоту
Ширина - 1,33 м
Діаметр - 0,50 м
Діапазон швидкості - 600 ... 1300 об / хв
На вибір діапазон швидкості - 400 ... 1150 об / хв
Барабан попереднього обмолоту
Ширина - 1,33 м Діаметр - 0,40 м
Подбарабаньє
лоща - 0,62 м
2 Кут обхвату - 105 °
Кількість пластин - 9 шт.
Діапазон безступінчастого регулювання зазору - 6 .. . 42 мм
Переднє підбарабання
Площа - 0,41 м
2 Соломотряс Кількість клавіш - 6 шт.
Загальна площа сепарації - 6,30 м2
Циліндр ворошитель CPS - стандарт Пластини ворошіння - на вибір решітний стан Збільшений, площа сепарації - 4,50 м2
Регулювання вентилятора очищення - електрична
Подрібнювач соломи
Подрібнювач-розкидач соломи - на вибір
Зерновий бункер
Обсяг - 7600 л.
Висота вивантаження - 4 м
Трансмісія
Привід - ГСТ
Кількість передач - 3
Максимальна швидкість - 25 км / год
Повний привід - на вибір
Шини
Передні - 650/65 R38
задні - 480/65 R24
Радіус розвороту - 8,0 м
Кабіна
Тип кабіни - Люкс
Сидіння комбайнера - Люкс
Сидіння помічника - стандарт
Вентилятор кабіни (трехскоростной) - 3-х швидкісний
Кондиціонер - стандарт
Маса
Вага з жаткою / подрібнювачем - 12600 кг
Розміри
Загальна довжина (без жатки) - 9,05 м
Довжина з жаткою - 10,27 м
Ширина без жатки - 3,50 м
Ширина зі стандартною жаткою - ширина захвату + 0,5 м
Висота з кабіною - 3,95 м
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 2296 | Додав: evgeniuvoutenko | Теги: Sampo Rosenlew, ТТХ, український комбайн, ХТЗ 3085, комбайн, Sampo Rosenlew 3085 Superior, ХТЗ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar